24. marraskuuta 2012

Haaste

Sain haasteen Riialta, kiitoksia!

Säännöt
* Haasta neljä blogia
* Yritä haastaa sellaisia blogeja, joilla on vähän lukijoita
* Vastaa kaikkiin kysymyksiin!

Haastan: SandranCipenAnun ja Sarin

Blogin toinen banneri viime keväältä/kesältä.

1. Miksi aloitit blogin pitämisen?
Kattelin mielenkiinnolla kavereiden blogeja ja olin sillon just uuden vuokrahevosen, Miinan, kynnyksellä. Aattelin että siitä on hyvä alottaa blogin pitäminen. Tarkoitus oli ja on edelleen kerätä talteen muistoja niin itselle kuin muillekin nähtäväksi. Bloggailu selvittää myös omia ajatuksia, kun ne saa tekstimuotoon.

2. Oletko kilpaillut/millä tasolla kilpailet?
En vielä. Jokusen hassun leirikisan oon juossut läpi. Ja itseasiassa leipuri-kondiittoriopiskelijana oon kilpaillut Taitaja-semifinaaleissa kakskin kertaa. :) Mut hepoilla siis en.

3. Kuinka kauan olet ratsastanut?
Välissä on ollut niin epämääräisiä taukoja, että hirmu vaikea sanoo. Näin äkkiseltään laskettuna puskastelua ja tunnilla käymistä on ollut aktiivisesti sellasen 8 vuoden verran yhteensä.

4. Koulu vai esteet?
Onpas kapeat vaihtoehdot... >:) Näistä kahdesta ratsastan "arkena" enemmän koulua. Esteitä kyllä haaveilen treenaavani, siihen tarviin enemmän opetusta. Jos kisaamista miettis tulevaisuudessa, niin joku pieni hassu ristikkoluokka kuulostaa kivemmalta kuin Helppo C. :)

Klassisen koulun tunnilla Miinalla loppukesästä, kun meinattiin kokeilla sitä Helppoo Ceetä.
Tammalla meni selkä niin jumiin, ettei reenistä tullut mitään niin ei tullu sit kisoistakaan. 

5. Valmennus vai kilpailut?
Valmennus. Niistä oppii aina ihanan paljon uutta - varmasti kisoistakin, eri tavalla vaan.

6. Poni vai hevonen?
Oon pitkään, ellen aina, ollut hevosratsastaja. Ponit on söpöjä ja hauskoja, mutta mulla ei yleensä riitä kärsivällisyys niissä itsepäisyystaisteluissa. Hevosten kanssa semmoset on harvemmassa.

7. Onko sinulla hoito-, vuokra- tai omaa hevosta?
Vuokralla on nyt tuo Päikkä-"poni"... :D Vaikka tiiä nyt onko se oikeasti määriteltävissä poniksi vai hevoseksi. Enempi siinä hevosta kuitenkin on.

8. Oletko hypännyt kiinteitä esteitä?
Mun estekokemus on niin alkeistasoa, että en usko. Eiköhän sen muistais.

9. Lempi hevosrotu?
Arabi! Tarviiko mun edes perustella? Ja on noi arabiristeytyksetkin hauskoja.

Minä & ox-t. Sheba Mill Creek Ranchilla kesällä 2012.
Huomatkaa ettei revähtäneet nivelsiteet ja nilkkatuki estä ratsastamista!

10. Korkein este mitä olet hypännyt?
Yhellä ratsastuskoulutunnilla hypättiin joskus vuonna nakki niin isoo estettä että mua hirvitti, eikä mulle koskaan selvinnyt että kuinka korkee se oli. Mutta arvioisin tämän jättiläispystyn olleen jotain 80-90cm. ;)

8 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta :)

  VastaaPoista
 2. No nyt olen päässy tässä blogin koluamisessa "reaaliaikaan". Tykkään ihan mielettömästi. Ihana tyyli kirjoittaa ja hyviä kuvia. Ihana oli se aikaisempi postaus, jossa laukkasit Laimalla ilman käsiä, hymy nousi omillekkin huulille! Kirjanmerkkeihini laitan teidät ehdottomasti ja odotan jo innolla uutta postausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, kävipä se äkkiä! Kiitos paljon positiivisista kommenteista, näistä tulee aina niin hyvä mieli. :) Kieltämättä nostatti omaa mielialaa se itse laukkaaminen kuin myös siitä kirjoittaminen. Varmasti tulen tuohon tähtäämään myös Päikän kanssa ja lukemaan tuota postausta myöhemmin muistellakseni parhaita hevosteluhetkiä. :)

   Poista
 3. "6. Poni vai hevonen?
  Oon pitkään, ellen aina, ollut hevosratsastaja. Ponit on söpöjä ja hauskoja, mutta mulla ei yleensä riitä kärsivällisyys niissä itsepäisyystaisteluissa. Hevosten kanssa semmoset on harvemmassa."

  Questalla kyllä iskee kerta se viikko sellainen ponimaisuus kohtaus :') Toisaalta voi johtua sen iästäkin kun on aika junnu ja vielä vähän testailee mua että joskos mun kanssa ei ihan sit kuitenkaan olis pakko tehä hommia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. :D Tokihan se on yksilöstä kiinni eikä voi yleistää, että ponit aina ja hevoset ei koskaan. Omalle kohdalle sattuneet jääräpäisimmät on olleet poneja tai suokkeja. Ja Päikässä on molempia, jee! :D Siihen lisätään vielä arabin draamaa niin johan on paketti kasassa!

   Poista
  2. Haha no sanoppa ! Mutta tottahan se on että hevoset ovat yleensä kuitenkin ehkä fiksumpia, jo ihan sen takia että ne on yleensä vähän paremmin ja pidemmälle koulutettuja. Tämäkin tietysti taas yleistystä, paljon on hyvin koulutettuja ponejakin toki. Päikkä on kyllä niin mielenkiintoinen paketti, siitä tuskin loppuu yllätykset kesken ja varmaan saa hetken aikaa tutustua sen sielun elämään, ennenkuin alkaa asiat olla selvät :DD

   Poista
  3. Jep, oon täysin varautunut yllätyksiin vielä vuosienkin päästä. :D

   Poista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)