Ziquitita oxt. Ziquitita ox "Titta" 
(alias Ystävä)
i. Estopasan US e. Zizi SE ei. Eknathon SE
syntynyt 20.06.2001
arabialainen täysiverinen
ruunikonkimo
säkäkorkeus 154cm

Vuokrauksesta
Aloitin Titan vuokraajana 13.09.2013. Käyn tallilla 1-2 kertaa viikossa ja tuolloin puuhastelen Titan kanssa jotakin näistä: lännenratsastus, maastoilu, maastakäsittely, liberty work, hevosjalkapallo...


Titasta
Titta on hyvin suorasanainen hevonen. Jos se ei pidä jostakin, sen näkee ilmeestä samantien. Arabeille tyypillisesti Titan mielenosoitukset eivät ole mitenkään väkivaltaisia, enemmänkin draamahakuisia ja teatraalisia. Vastavuoroisesti, jos Titta pitää jostakin - kuten omenoista - sen näkee ja kuulee myös.

Se mistä minä aina jaksan kiitellä, on Titan saama koulutus. Sen lähellä minulla on aina turvallinen olo, vaikka ohitsemme pyyhältäisi mopojengi kaasu pohjassa. Titta kunnioittaa ihmisen omaa tilaa viimeiseen saakka eikä esimerkin mukaisessakaan tilanteessa tulisi ihmisen päälle.

Alunperin Titta on koulutettu sekä westerniin että kouluratsastukseen. Tällä hetkellä koulua sen kanssa menee omistajan tytär, kun taas minä sekä omistaja itse pysyttelemme lännenratsastuksessa. Olemme sopineet, että on hevoselle selkeämpää, kun yksi ihminen ratsastaa yhtä lajia.

Titta on äärimmäisen fiksu ja herkkä hevonen. Sen kanssa on ilo työskennellä vapaana maastakäsin, sillä palaute niin väärin kuin oikein annetuista avuista tulee heti. Sitä on moni sanonut, että on oppinut hevoselta enemmän kuin yhdeltäkään valmentajalta. Minulle Titta on ollut yksi parhaimpia opettajia. 


Titta Hovin Ratsutilan myyntinäyttelyssä 2012
11.06.2007 Titta ja varsansa Marqueza Hovin Ratsutilalla

Minä ja Titta syksyllä 2013

Palloiluharjoitukset keväällä 2014Tekstit ja kuvat päivitetty: 27.09.2014

2 kommenttia:

 1. Voi ei miten ihana blogi sulla on ja kaunis on arabineiti <3 Mikä pallo teillä muuten on käytössä? Mä aion opettaa myös oman arabipoikani palloiluun, mutta pohtinut riittääkö iso jumppapallo vai tuleeko etsiä ihan hevoskäyttöön tarkoitettu (lue kallis) treenipallo :) meidän elämää voi seurailla täältä; http://yhdessaoppien.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Mä olenkin teidän blogia vilkuillut välillä, hevosesi vaikuttaa mielenkiintoiselta persoonalta. :)

   Mä olen kokeillut molempia. Aiemman vuokraponin kanssa oli käytössä tavallinen jumppapallo (9e), jonka päältä poni kerran juoksi, joten jouduin ostamaan uuden. Titalle tilasin jostakin hevostarvikeverkkokaupasta isomman, hevosenkestävän pallon (49e), jonka syystuulet veivät tallinpihalta mukanaan ja sen pituinen se. :D

   Riippuu varmasti myös hevosesta, kannattaako pallon kestävyyteen satsata. Mulla kävi just niin, että rajummalle palloilijalle ostin herkästi rikkoutuvan pallon ja sitten hellästi tuuppailevalle turhaan järeämmän... Hevosten suhtautuminen ja kiinnostus palloa kohtaan kun on niin yksilöllistä. Että ehkä kannattaa aloittaa ihan siitä halvasta jumppapallosta ja katsoa, kestääkö pallo ja innostuuko hepo. :)

   Hauskoja palloiluja!

   Poista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)