10. maaliskuuta 2012

Tilsoista viis - Miina on super!

Tänään oli kaikkea muuta kuin hyvä sää ratsastaa - ja valokuvata sitä ratsastusta. Palkkasin poikaystäväni Kimmon mukaan tallille mua ja Miinaa kuvaamaan, jotta saisin tänne blogiin edes pari ratsastuskuvaa meistä. :) Ja näitä vuokrauksen alun kuvia on kiva katella sitten jälkeenpäin, miten paljon ollaan edistytty! Toivon mukaan... :D


Tallille päästyäni huomasin Miinan omistajan käyneen Hööksissä shoppailemassa. Tamman päätä koristi upea uusi punainen riimu kunnon pehmusteilla. Se tarhailee muuten nykyään arabiristeytys Rikun kanssa, ovat parempaa pataa keskenään kuin mitä Miina ja Conni olivat. Satulahuoneesta löysin myös sidepullin ja siihen ostetut naruohjat. Sitä voiskin kokeilla sit vaikka maanantaina. :)

Palatakseni vielä säähän: ensinnäkin asteet oli plussan puolella, mikä teki maisemasta sumuisen ja aiheutti ah niin ihanan tilsakelin. Kun selkään nousin ja lähin alkukäyntejä pyörimään, mietin jo siinä vaiheessa että pysyykö tää hevonen edes pystyssä ja uskaltaako täällä mitään missään vauhdikkaammassa askellajissa tehdä. Osasta kuvista näkeekin muhkeat tilsat tamman kavioissa...

peruutus

Alkuun ohjailin käynnissä mahdollisimman paljon ohjaa käyttämättä, pysähdyksiä, peruuttelua. Kun sitten siirryttiin raviin, loppui kompastelu siihen. En tajua miten voi käynnissä tuntua siltä että kaatuu hetkessä ja ravissa ei mitään ongelmaa! Ja se ravi, hitsi se oli hienoa. Paljon parempaa kuin aiemmilla kerroilla. Rentoa, rauhallista ja pää alhaalla - no ainakin puolet ajasta. En lähteny hirveesti ympyröitä tekemään, ettei tasapaino liukastellessa horju kohtalokkaasti, että aika urapainotteista hommaa. 

se ravaa niin hienosti!!

Raviverkan jälkeen sidoin ohjat yhteen ja jätin ne nuppiin kiinni roikkumaan eli ratsastelin hetken täysin istunnalla ja pohkeella. Välillä sai nyppästä ohjasta varsinkin portin kohdalla, sillä pohje sai Miinan vaan kiihdyttämään. Pitkillä sivuilla otin ravi-käynti -siirtymisiä edelleen ilman ohjia ja onnistui yllättävän hyvin! Raviinhan Miina lähtee hyvin herkästi ja mielellään, pienestä pohkeesta. Käyntiin siirtymiseen ei pelkkä istunta ja syvään hengittäminen riittänyt, joten käytin ääniapuja. Sanoin Miinalle rauhallisella äänellä "Käyntiin", ehkä vähän sanaa venyttäen, ja kas - se siirtyi käyntiin! Jäi kyllä hyvä fiilis tästä lyhyestä kokeilusta. :)

"kato äiti, ilman käsiä!"

Sitten olikin aika nostella laukkoja. Aloitan aina vasemmasta kierroksesta, kun se on Miinalle vaikeampi. Tällöin tehtävä helpottuu, kun vaihdetaan oikeaan kierrokseen ja hepalle jää hyvä mieli hommasta. :) Taas sain nostaa muutaman väärän laukan, ennen kuin se vasen sieltä löytyi, ja eikös se senkin rikkonut alle kierroksen jälkeen. Sitten vaan uutta nostoa ja taas monta väärää välissä, ennen yhtä hyvää vasemman nostoa. Tää on tällanen mitä täytyy vaan jumpata ja jumpata.

nousi se vasenkin :)

tässä taas Miinan tyylinäyte, kuinka nostetaan laukka "ylöspäin"

Oikeaan kierrokseen haastoin Miinaa vähän pyytämällä sitä nostamaan laukan pysähdyksestä. Eikä muuten montaa askelta ottanut, kun oli jo laukassa! Maksimissaan 1-2. Ja ai että se oli rento ja samalla oma menevä itsensä laukatessaan. Painelin sillä muutaman kierroksen ihan pitkin ohjin enkä joutunut tekemään selässä oikeastaan mitään, tamma meni ihan itsekseen, kun kerran olin sen liikkeelle pyytänyt. :)

Ja tähän loppuun jännittäviä uutisia: kuun lopussa olis tiedossa meidän ensimmäinen länkkäritunti. :) Mari on pitänyt Päiville ja Miinalle tunteja about kerran kuussa, mutta tänne uudelle tallille on sen verran matkaa, että hinta nousee. Joten suunnitelmissa olis, että ratsastetaan molemmat 45 min (Miinalle hommia siis yhteensä 1,5h) ja maksetaan ihan siedettävä summa yksityistunnista. :)

Tuon tunnin lisäksi olis aikeissa käydä katsomassa ja kuuntelemassa luentoa kisoihin osallistumisesta, säännöistä, kisavarusteista ym. Symphony Stablella 18.3 ja sit arvaattekin mihin me sen jälkeen on aateltu lähtee...May Day Show'hun 1.5, Mäntsälän Ratsastuskoululle. :D Aattelin eka et tulee kyllä aika pian ekat kisat - glup - mutta sais kyllä hyvää kokemusta! Ei olla ilmottauduttu vielä, joten satavarmaa homma ei ole, että saadaanko koppi ja kuski ja näin. Luokatkin on vielä mietinnän alla, joka tapauksessa joihinkin tai kaikkiin Walk & Jog -luokkiin osallistutaan, sillä niistä puuttuu laukkaosuus kokonaan, mikä helpottaa asiaa huomattavasti. :) Päivi haluais mennä trailiin ja mulle ajatteli pleasurea. Ite oisin enemmän kiinnostunut horsemanshipistä, jolloin Päivi sano että vois harkita ratsastavansa itse pleasuren. Sais Miina hyvää harjoittelua loppukesän näyttelyitä varten, kun niissä pidettävä ratsastusluokka on ilmeisesti pleasure-luokka. :)

 Mutta nähtäväksi jää, selvitäänkö noihin kisoihin ja mihin luokkiin, mut intoa kyllä riittäis lähteä. :D Jälleen, jos heräsi jotain kysymyksiä vaikka noista länkkärin alalajeista tai muusta, kommenttia tulemaan! Otan mielelläni myös vastaan ehdotuksia, millasia postauksia haluaisitte lukea tai mitä voisin Miinan kanssa tehdä. :)
reippaampi askel loppuverkassa

<3

2 kommenttia:

  1. Ei vitsi, että näyttää hyvältä tuo teidän meno! :)Ja tammakin on sulonen ku mikä. Hih, Miinallakin tuo "nostetaan laukka ylös", Valtsulla oli sama tyyli, oli tosi kiva yhdistelmä sen nato-ohjus lähdön kanssa.. :--D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. :) Oon itsekin yllättynyt ja tyytyväinen, et miten hyvin se nyt jo kulkee! Toisinaan Miinakin lähtee "kovaa ja korkeelta", mut se antaa aina kiinni, kun ratsastaja niin haluaa. :)

      Poista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)