2. syyskuuta 2012

Kuvia & tunnelmia tallilta

Otetaan tähän alkuun sellainen pieni havainnollistus siitä, minkä verran Miina on syönyt laitumella kesän aikana. Ensimmäinen kuva on otettu laitumellepääsypäivänä, 30.6, ja toinen 22.8. Päivi oli noihin aikoihin sitä mieltä, että Miina on lihonu kauheesti, mut mä en vaan nähnyt sitä ennenku nyt. Järkytyin. :D 

Miina ennen laidunta


 Miina nyt

Joo-o, on siinä jotain pientä muutosta tapahtunut! Ja kyllä se jälkimmäisessä on minusta enemmän hevosen näköinen, vaikka ei tosta kyllä tarvii enää enempää paisua. Vähän turhankin rimpula oli koko kevään vanhalla tallilla. Täällä ei onneks tarhakaverit varasta heiniä (ainakaan toistaiseksi).

Jotain mun piti kirjottaa, mut en taaskaan muista mitä kaikkee. Ainakin ne koulukisat oon vähänniinkun perunut jo. Miinan jumittelu senkun jatkuu, joten ei sitä voi edes treenata normaalisti + sain uuden työpaikan (jee!) ja siellä menee työvuorot just päällekäin niiden päivien kanssa kun oisin voinu ottaa tunteja niitä kisoja ajatellen. Ja jee, säästän rahaa kun en mee kisoihin enkä tunneille.

Niin Miinan ratsastelu on ollu nyt sellasta että pitkät alkukäynnit maastossa ja sitten kentälle - oli eilen yllättävänkin hyvä tällä taktiikalla! Lisäksi noudatin Raunin neuvoa ja satuloin hieman aiempaa taaemmas, ettei satula oo siinä lapojen päällä yhtään, niin voi olla että sekin auttoi. Päivi on shoppaillut Miinalle kaikkea ihanaa, Back On Track -selänlämmittimen ja lila-pinkin sadeloimen ja muuta tyttömäistä. :) Näitä molempia testailin Miinalle eilen, selänlämmitintä ratsastuksen jälkeen ja tarhaan viedessä satoi vielä, niin sai takin päälle.

Lupasin joku kerta kuvata Theo the friisiläisen ulkona kunnolla, niin tässä on nyt niitä kuvia:

Theo on siis Mattaksen asukkeja, 6v friisiruuna ja Miinan toinen karsinanaapuri. Minskin tulee välillä kiljuttua sille syystä tai toisesta ja Theo puolestaan hakkaa seinää... kuulostaa ihan avioparilta. Mutta näistä huolimatta tulevat kivasti juttuun.

Sitten yhteen toiseen mustaan hevoseen (joita on yhteensä neljä, onneks kaikki vähän erirotusia & -näkösiä niin ei mee sekasin!) tallilla, eli Laimaan, joka on 23v ratsastuskoululta eläkkeelle jäänyt pv-tyyppinen tamma (en tiedä rotua). Laajensin tällä viikolla "Hannan Hevostenliikutuspalvelut Oy":n toimintaa kolmanteen hevoseen, kun Päivi oli Laiman omistajan Marinan kanssa käynyt maastossa ja oli tullut puheeksi, että ko. tamma tarttisi yhtä lisäliikuttajaa. Niinpä sovin Marinan kanssa treffit Mattakseen yks ilta ja kokeilin Laimaa - ja ihastuin! 

Tarkoitus oli kokeilla ensin kentällä, mutta just sopivasti oli Päivi Miinalla sekä Miia Fasulla/Nasulla (kiva ku tiiän taas hevosten nimet...) lähössä maastoon, niin kun kerran sain luvan mennä mukaan, menin. Laima oli tosi kiva! Ihan automaatti: herkkä, rauhallinen, reipas, koko ajan kuulolla. Ainoa mikä ärsytti, oli se että sen sai kiskoa joka toisesta pensaasta irti syömästä. Aika nopsaan sekin hoksas että en anna sen syödä, ja ne yritykset hyökätä puskaan sai unohtumaan naksauttamalla ja pohkeella. 

Kentälle palatessa Marina ehotti että ravaisin ja laukkaisin, kun tamma on hyvin vertynyt maastokävelyllä. "Joo me kokeiltiin niitä jo!" oli mun vastaus. :D Kokeilin toki kentälläkin, ja siinä huomas pientä jäykkyyttä vasemmassa laukassa eikä menohalut olleet yhtä hyvät kuin tukkitiellä, mut siellä mettässä Laima oli tosi ihana maastokaveri. Toimi hienosti ryhmässä: ei luimistellut muille eikä laukassa heittänyt aivoja narikkaan, otti matkaajohtavalla askeleella johtajan paikan (kuten laitsallakin oli) ja siitä huolimatta pysyi järkevänä eikä alkanut säpsähdellä joka ikisen oksan varjoa tms. kuten jotkut nimeltämainitsemattomat tammat saattaa joskus tehdä... :)

Eli tällä hetkellä vuokraan Miinaa 2x viikossa ja kolmannen päivän tallilla ratsastan Väiskiä taikka Laimaa. Tässä kuvia Laimasta kesälaitumella: 

Kuvista tarkemmin, toivoisin teiltä lukijoilta kommenttia kuvakoosta: Onko tää Suuri (nyt näkyvillä) hyvä vai pitäiskö kaikkien kuvien olla aina Erittäin Suuri -koossa (esimerkki mm. tässä postauksessa)? Omaan silmään nää tuntuu välillä pieniltä, mut hei, saahan ne klikkaamalla aukeemaan isommiksi. Sitten taas ne erittäin suuret on todellakin suuria ja tästäkin postauksesta olis tullut PITKÄ, jos kaikki 20 kuvaa olis sitä kokoa. Kerro mielipiteesi ja vaikuta! :)

Ja loppuun kuvia laitumelta, mm. Miinan ja Millikan rapsutuskerhosta. Ihanaa kun Miinalla on ystävä!
12 kommenttia:

 1. Mun silmään kuvat on hyvänkokosia just noin, mutta käytänkin usein miniläppäriä ja siinä isot kuvat on ehkä vähän hankalia.

  toivottavasti Miinan tarha asiat järjestyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa aivan. :) Ite sain just uuden iiison näytön, niin katson vähän "eri kantilta" niitä.. :D

   Kiitos, sitä minäkin toivon!

   Poista
 2. Upean näköinen tuo Theo <3 Ja mustakin nää kuvat on tän kokosina sopivia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. :) No on, siksi mä ryntäsinkin sitä kuvaamaan! Hyvähyvä, eiköhän niistä suurin osa näe tihrustaa että mitä siinä kuvassa onkaan. :)

   Poista
 3. Kuvat on näin sopivankokoisia.

  Haha, onhan se Miina vähän massaa kerännyt, mutta ei se pahalta vielä näyttänyt. :D

  Todella upean näköinen tuo friisiläinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti palautteesta, jälleen!

   Joo se olikin vähän turhan luikku keväällä ja luulen et on se vähän lihastakin saanut tuonne läskin sekaan. :)

   Ne on kyllä mahtavia!

   Poista
 4. Mun mielestä tän postauksen erittäin isot kuvat on just hyviä :)

  Upea se keskimmäinen pääkuva Theosta - siinä on tunnelmaa!

  Minunki mielestä Miina näyttää paremmalta lihassa kuin 'laukkahevosen ruikkuna' ;) Tosin, taitaa siinä himpun verran ylimääräistä nyt olla :D Toivotaan ettei tallilla tule enempää hässäkkää ja asiat sujuu sopuisasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..paitsi et tässä postauksessa ei oo yhtään niitä Erittäin Suuria kuvia, mut ilmeisesti meinasit että nää Suuretkin on ihan ookoo? :)

   Kiitos, se on mun lemppari myös!

   Joo, ei se tuntunut liian laihalta silloin eikä liian lihavalta nyt, vaikka enempi asiaa miettiessä alkaa tulla fiilis että ehkä se vois tuosta pari kiloo pudottaa... :)

   Poista
  2. Ai nää oli vain Suuria :D Noniin.. Hyviä ovat näin :)

   Poista
 5. heii ( : mielestäni jos kuvia on tällein paljon, niin tuo suuri riittää hyivn. Sitten kun jos laittelet vain pari tekstipätkien väliin, niin erittäin suuri voisi toimia paremmin, niin katse kiinnittyy ja pysähtyy silloin enemmän siihen isompaan kuvaan.

  VastaaPoista
 6. Oi maailma on pieni! Theoon mun nykyinen vuokris :) ihania kuviasiitä. Minulla ja theolla on myösblogi jos haluat käydä kurkkaamassa. sinijatheo.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, mahtavaa. :D Käyn ehdottomasti tsiigaamassa teidän blogin!

   Poista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)