27. maaliskuuta 2014

Kura-arabi vauhdissa

1

Täältä tulee hirrrmuinen kuvapläjäys! Näiden Zefyrin kuvien kanssa muhun iski tajuton valinnan vaikeus, mutta mikäs siinä jos jaksaa muokata. Tähän postaukseen en edes laittanut kaikkia valitsemiani kuvia, sentään tässä vaiheessa osasin jo vähän karsia. Omistaja siinä yleensä on se tyytyväinen osapuoli, kun saa paljon kuvia rakkaasta hevosestaan. :)

Nämä kuvat ovat siis samalta kuvauspäivältä, kun kuvasin Sambaa vähän aikaa sitten. Vaikka tuossa muokkaamisesta puhuin, niin näille en yleensä kauheasti mitään erikoisuuksia tee. Rajaan, tarvittaessa suoristan, säädän vähän perussäätöjä kohdilleen: valkotasapaino, valon ja varjon kontrasti.. Yleensä en värikylläisyyteen koske, ellen sitten väännä kokonaan mustavalkoiseksi. Joskus muokkaan yksittäisistä kuvista jotakin häiritsevää pois - aurauskepin, riimunvarren, roskiksen.. Yhdestä alla olevasta kuvasta muokkailin pois nuo punaiset kartiot, kun eivät siihen otokseen sopineet. Osaan taas jätin ne paikalleen.

Itseä jotenkin ahdisti muokkausvaiheessa tuo ympäristö. Kuraisen harmaata ja joka puolella kaikkea mahdollista sälää sähkölangoista naapuritaloihin. Ei niistä kuvista siis saanut niin nättejä kuin olisi halunnut, ellei olisi lähtenyt vaihtamaan taustaa kokonaan. Toisaalta karukin realistisuus on yksi tapa esittää kuvattu kohde (tähän lisättäköön, että ko. hepsu on kuulemma yltiölaiska ja tämmöiset hanattelukuvat ovat suorastaan ihme, enemmänkin haavekuvia kuin realismia). Olen tainnut vasta viimeisen vuoden sisään tajuta alkaa kiinnittää enemmän huomiota kuvausympäristöön ja miten paljon se lopputulokseen vaikuttaa. Kesällä viimeistään pistetään etsintään kaikki ihanimmat kukkakedot ja järvenrannat, jotta saadaan todellisia wau-kuvia. Sillä välin näitä inhorealistisempia otteita arabihevosen elämästä Suomen "talvessa".

Kertokaa taas suosikkejanne! Niitä on niin hauska kuulla, kun jostain syystä näen kuvat itse eri tavalla ja yleensä tykkään itse eniten ihan eri kuvasta kuin lukijat. Kuulen myös mielelläni, mistä kuvasta ette tykkää ja miten sitä olisi voinut parantaa. :)


2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

8 kommenttia:

 1. Kuvien numeroiminen vaikka kuvatekstiin voisi helpottaa lempparien nimeämistä, etenkin jos kuvia on paljon :)
  Itse tykkään heti ensimmäisestä ehkä eniten, ilman taloa taustalla se olisi tietysti vieläkin parempi. Jotenkin ilme, tarkennus ja kaikki on siinä kohdillaan.
  Ylhäältä kolmastoista ja alhaalta kolmas on myös kivoja tunnelmaltaan. Tuossa kolmannessa alhaalta etenkin tuo karva on ihanasti tarkentunut. Monessa kuvassa on kyllä osunut hyvä liikevaihe, mutta sitten taas itse en esim tykkää kuvista, jotka esittävät liikevaihetta joka on esim kuvassa nro 2. Etenkin hölkässä saa hevosen usein näyttämään tosi etupainoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täytyy koittaa jaksaa jatkossa tehdä tuo numerointi, ei mikään huono idea.

   Noniin, näen taas eri tavalla kuvan heti kuultuani siitä toisen mielipiteen. :) Eli olet oikeassa, Zefyr näyttää etupainoiselta siinä. Kiitos kommentista!

   Poista
 2. Minulta ei tulla kuulemaan viisaita sanoja kuvateknisesti, koska en aiheesta ymmärrä mitään. Mutta levein hymy kasvoilleni paukahti piehtarointeja seuraavasta kuvasta, jossa rapainen hevonen hihittelee. :-P Se toimii varsinkin hyvin tässä sarjassa - ensin uljas, puhdas hevonen, sitten hurjapäistä mutakierintää ja lopuksi näytetään ilkikurisesti kieltä! :) Mutta mielelläni mä tuollaisen söpöläisen kuuraisin.

  VastaaPoista
 3. Mun suosikit 18 ja 19, niin ilmeestä näkee kuinka toinen nauttii. :) <3

  VastaaPoista
 4. 3 oli mun mielestäni paras kuva näin nopean puoleisella katsauksella

  VastaaPoista
 5. Tällä kertaa ei löytyny mitään ylivoimaista suosikkia, mutta eniten pidin kuvista 4, 7, 9, 19 ja 29. Nelosessa on osunut linssiin hauska liikevaihe, alkaa aina hymyilyttää kun katsoo sitä. 7. ja 9. näkyy tykkäämäni arabien liikkumisen keveys. Numerossa 19 hauska tilannekuva. : D Kuvassa 29 tykkään siitä, miten jouhien ja karvan "tekstuuri" näkyy, hienot yksityiskohdat. Kuvausympäristö ei tosiaan ollut mikään helppo, mutta no can do. Varsin onnistuneita kuvia lähtökohdista huolimatta! (:

  VastaaPoista
 6. Ihmiset valitsevatkin suosikkinsa monesti eri syistä ja hyvä niin! Hyvä vaan, kun on vähän inhorealismiakin joskus. Netti on aivan pullollaan toinen toistaan upeampia aseteltuja ammattikuvia :D

  7 olisi muuten ollut suosikki, mutta vähän turhan ahdas rajaus makuuni x) Ai kamala, onpa nyt vaikeeta! 16 tekisi mieli valita, koska se on taustaltaan vähiten sillisalaattimainen ja siinä on hauska liikkeen fiilis. Valitsen siis mieleisimpäni numerosta 26, koska kuvakulma on hauska ja hevonen poseeraa täpöllä eikä ratsastaja huomaa mitään :D

  VastaaPoista
 7. Nuo 13 ja 14 ovat jotenkin niin ihania. En sitten tiedä. Myös 5,9 ja 10 ovat ihania. En osaa valita D: Ehkä kuitenkin 7 on miun lemppari :)

  VastaaPoista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)