19. maaliskuuta 2014

Helsinki Horse Fair 2014

Reilu viikko sitten järjestettiin Messukeskuksessa Helsinki Horse Fair. Olen käynyt näillä messuilla joka vuosi - olen huomannut tykkääväni messuilusta kovasti, enkä pelkästään hevosmessuista - niinpä tälläkin kertaa olin sunnuntaina paikalla menoa ihmettelemässä. Aiemmista messuvierailuistani tämä poikkesi siten, että pääsin ensimmäistä kertaa itsekin ständille tuomaan esille mitäs muuta kuin ihanaa arabihevosta.

Ständi itsessään oli pieni ja vaatimaton, pari esitettä ja retkituolia, joiden takana olevassa karsinassa hengaili todellinen vetonaulamme, arabiori Galileo. Leksa oli messuilla myös viime vuonna ja mielestäni todella hyvä valinta rotunsa edustajaksi. Se on paitsi upea ilmestys, sen luonne on täyttä kultaa ja messuhälinässä se jaksoi vielä viimeisenä päivänäkin ihastuttaa karsinalla kävijöitä sosiaalisuudellaan. Leksa on muuten aiemman vuokraheppani Miinan velipuoli. Näissä kahdessa hevosessa on paljon samaa, mikä lienee yksi syy miksi tykkään kovasti myös Galileosta.
Sen lisäksi että yritin jopa välillä olla siinä ständillä, ehdin nähdä ja tietenkin kuvata yhtä sun toista. Infolavalla kävin kuuntelemassa Kati Riesenin lyhyen luennon hevosen käytöstä terapiassa, joka oli niin lyhyt ettei siinä ihan hirveästi uutta asiaa tullut, ainakaan minulle joka olen Katin tilalla käynyt ja hänen hevosensa tavannut (postaus aiheesta täällä).

Shoppailun puoleen olin jälleen kerran vaatimaton. Tosin tavallisesti en osta mitään, nyt löysin ihanan pehmeät Roecklin fleece-ratsastushanskat sekä omenanvihreän hevoskuvioisen pussukan korteille ja käteiselle - niitä päiviä varten kun en jaksa raahata mukanani / taskuun ei mahdu isoa nahkalompakkoa.

Viihdyin erinäisissä pätkissä areenan laidoilla kamerani kanssa, varsinkin silloin kun luvassa oli mahdollisimman näyttävää ja vauhdikasta toimintaa. Keinovaloissa ilman salamaa kuvaaminen osoittautui taas tuskalliseksi kokemukseksi, sillä tarkkoja kuvia saadakseni jouduin nostamaan ISO-arvon kattoon. Värillisinä lähes kaikki kuvat näyttivät äärimmäisen epämiellyttäviltä, niinpä tällä kertaa mennään mustavalkopainotteisesti - se kun on vähän armollisempi tuon kohinan suhteen. Vain vikellyskuvat päädyin jättämään värillisiksi.

Silti viime vuoden messukuviin verrattuna nää on ihan järkyttävän paljon parempia ja tästä on jälleen kiittäminen koulun kalustovarastoa sekä ihanaa opettajaa, joka antoi mulle luvan 5D Mark II:sta lainata näitä messuja varten.

Kuvasin siis estekisan, reining-kisan, vikellyskisan sekä valjakkoajokisan. Koitin hakea rajauksilla sekä kuvakulmilla vähän vaihtelua, jotain uutta vanhempiin kuviini nähden. Tässä siis näitä meikäläisen ratkaisuja.

Kertokaa taas omat suosikkinne ja jos olitte messuilla, mikä siellä oli parasta. :)


VikellysEsteratsastus

Valjakkoajo
Reining

8 kommenttia:

 1. 2. reining-kuva on upea!

  VastaaPoista
 2. ^samaa mieltä, eli 2. reining-kuva. Tykkäsin myös Galileon söpsästä ilmeestä :D

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! Galileosta olen nähnyt aikaisemmin kuvia, kun kaverini on näyttänyt, mutta tuo oli kyllä toosi söpö kuva! <3

  VastaaPoista
 4. Oi kuinka paljon kuvia, hienoa! Mustavalkoisuus toimii näissä kuvissa oikein hyvin. Ehdoton suosikkini näistä on reining kuva nro 5. Syynä taitaa olla jälleen se hevosen liike ja voima sekä se miten se on tähän tallentunut. Toki sitä on muissakin kuvissa, mutta tuota pysähdyin katsomaan useaksi sekunniksi silmäillessäni kuvia läpi. Pidin myös toiseksi alimmaisesta kuvasta, jossa on neljä hevosta rivissä. Siitä välittyy rauhallinen tunnelma ja katsottavaa riittää yksityiskohdissa.

  Galileo on kyllä komea! Tosin silmääni tökkää tuo "ratsuharja", koska mielestäni arabilla kuuluu olla luonnollinen/pitkä harja. :D Koulukilpailuja ajatellen ratsuharja on kyllä helpompi, eli ihan ymmärrettävä ratkaisu kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, on ihanaa kun joku jaksaa kunnolla perustella mielipiteensä. :) Vitosessa kieltämättä näkyy aika selkeästi, mitä laukannosto pysähdyksestä hevoselta ja varsinkin sen takapään lihaksilta vaatii. Ja tuo line up -kuva puolestaan kuvaa aika hyvin quarterien luonnetta. Ei oo kiire, ei oo hoppu. :)

   Oon samaa mieltä, pitkässä hulmuharjassa arabi on kauneimmillaan. Jotenkin se ei oo Galileon kohdalla häirinnyt enkä oo siihen niin kiinnittänyt huomiota, just kun on tiedossa että kilpailee aktiivisesti enkkupuolella.

   Poista
  2. Eipä mitään, pitää vähän herätellä harmaita aivosoluja pohtimaan, miksi pidän jostain kuvasta enemmän kuin toisesta. Ja tykkäisin itsekin lukea vastaavanlaisia kommentteja, jos mulla olisi kuvia jossain esillä. (:

   Poista
 5. Hienoja kuvia! Onko sulla enemmänkin noita vikellyskuvia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onhan niitä, en vaan oo sellanen tyyppi että jaksaisin käsitellä ja latailla tänne blogiin joku sata kuvaa samasta aiheesta. Tähän valitsin ihan ne parhaimmat, mutta onnistuneita on enemmänkin.

   Poista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)