5. kesäkuuta 2013

Maastoiluharjoituksia





Jeejee, tänään pääsin kokeilemaan vähän maastoilua Klaaralla. Laura lähti siis mukaan kävelemään varmuuden vuoksi, ja niiltä osin kun poni oli rauhallinen, mentiin ilman talutusta. Kävin aluksi kentällä pyörähtämässä Klaaran kanssa omin päin. Nyt se oli ollut yön sisällä, ja kas, yhtäkkiä sillä olikin energiaa ravata! Toisin kuin viimeksi... Eli turhaan taisin syyttää Lauran poissaoloa, se on se laidunelämä ja kuumat kesäpäivät kun hevosen väsyttää. Tallissa ja kentällä Klaaraa huolestutti kovasti ne laidunkaverit, kun jäivät sinne ihanalle laitumelle, josta hänet riistettiin! Huuteli perään ystävilleen ja siinä kentällä tuli ihan oma-aloitteista ravia ja pari hassua piruettia, kunnes rauhoittui ja jaksoi tehdä vähän ympyröitä ravissa ja käynnissä. 




Pidettiin pikkutauko ja sitten lähettiin maastoon. Käveltiin vaan muutaman sadan metrin matka, suuntaan jossa Klaara ei juuri ole liikkunut, ainakaan viime aikoina. Alkumatkasta mentiin laidunta kohti, joten meno oli vähän vauhdikasta. Laura talutti meidät laitumen ohi ja sen jälkeen edettiin hyvässä järjestyksessä. Klaara oli mukavan rauhallinen, vaikka toki jännittynyt uudesta tilanteesta ja välillä puhahteli pusikkoon vaaroja mittaillen. Käytiin kääntymässä pellon päässä, jolloin askel taas reipastui, mutta rauhassa mentiin. Kunnes viereisellä laitumella meitä pällistelemään tullut ruuna päätti lähteä laukkaan just siitä meidän vierestä. Klaara ymmärsi että hänenkin pitää paeta mitä ikinä hänen ystävänsä pakenee ja hetki hypeltiin vähän holtittomasti eteen ja sivulle. Kävin yllättävänkin lyhyen keskustelun siitä, kuuluuko ratsun paeta lauman mukana vai ei, ja sain Klaaran vakuuteltua että ei. Hienosti seisoi aloillaan, odotti että Laura ottaa meidät talutukseen ja loppumatka mentiin rauhallisemmin. Laitumen portin kohdalla todella rauhallisesti, hyvin pitkälti täysin paikallaan, kunnes poni ymmärsi että on se vaan pakko mennä käymään siellä tallilla heittämässä kamppeet pois ja viilentymään, ennen kuin pääsee takaisin laitumelle ottamaan makoisat hiekkakylvyt. :)



Jee <3

Ja ens viikolle varattiin ihan maastoseuraakin! Sit mennään lenkki niin kuin oikeat maastoratsukot. :)
Ja mä maastoilen myös lauantaina, sillä meen viikonlopuksi isän luo Tallinnaan ja oon varannut itselleni 2h maastoretken, jonka aikana käydään mm. merenrannalla! En malta odottaa!


2 kommenttia:

  1. Klaara on ihan super sulonen tapaus :3
    Sul on aina niin kivoja kuvii siit täs sun blogissa :D !

    VastaaPoista
  2. klaara on kyl tosi nätti tamma ! :3 yhdyn nennee'n kommenttiin täysin :) sul on tosi kivoja kuvia ja paljon, tykkään katsella kuvia lukemisen välissä. Kerrot asiat ja tapahtumat tarkasti kuten tässäki postauksessa ! Mukava lueskella miten tyttönen kehittyy ratsunksi opettelussa

    VastaaPoista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)