3. kesäkuuta 2015

Hevosmuotokuvia

Enää NELJÄ päivää!

Innostuin viime viikolla kuvankäsittelytreenistä sen verran urakalla, että julkaistavaa riitti vielä kolmanteen postaukseen. :) Tähän keräsin enemmän sellaisia muotokuvatyyppisiä otoksia yksittäisistä hevosista. Nämäkin siis Tuiken tallin tunti- ja muita hevosia viime kesältä. Tänä kesänä tullaan näkemään ainakin järjestyksessä neljä alimmaista ystävää, sekä toivottavasti useita uusia tuttavuuksia. Jännittää!

Tämä ensimmäiseksi asettelemani ruutu Roki-ponista oli sen verran hyvä, että päädyin vääntelemään siitä erinäisillä preseteillä useammanlaista versiota - paitsi että ykkönen on ihan omin päin säädetty ja melkeinpä parempi kun nuo (aika voimakkaat) presetit... :) Vai mitä tuumaatte? Näitä en saanut numeroitua menettämättä haluaamani asettelua. Kommentoi oma suosikkisi vaikka vapaamuotoisesti esim. realistinen/mustavalkoinen/sinisävyinen/vanhanajantyylinen.... Samoiten muista kuvista kuulisin taas, mikä on se kaikista pysäyttävin ruutu tai mitä voisi parannella. 

PS. Ostin itselleni tänään uuden (käytetyn) rungon: Canon EOS 5D Mark III. <3 Huomattava päivitys vanhahkosta harrastelijarungosta nykyaikaiseen ammattilaismalliin. Jos vain leiripöhinöiltä ehdin kuvata, käsitellä ja poustailla, ensi viikolla näette millasta jälkeä tulee. :) Jee!1a, b, c & d

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16a

16b

6 kommenttia:

 1. 1a ja 16b ovat minun suosikit! Osaisinpa itsekin ottaa noin kauniita kuvia, joita sitten muokkailla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on kaikki ihan armottoman harjoittelun ansiota - ja toki laadukkaan kaluston.

   Jos vilkaisee postauksiani aiemmilta vuosilta, huomaa miten paljon olen koulun myötä kehittynyt. :) Alussahan mä en edes käsitellyt kuvia ollenkaan!! Länttäsin vaan suoraan blogiin. Ai kauhea... :D

   Poista
 2. Tämä seiska oli muuten hauska - en voinut olla miettimättä ensin, että sataako siellä oikeasti lunta!

  Pysäyttävin ja hienoin oli numero kymmenen. Suorastaan vangitseva. Se turvan alueen tarkkuus on jotenkin sellainen, että tuota on vaan pakko pysähtyä katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hauskasta kommentistasi!

   Piti käydä itsekin tiirailemassa, että mitä siellä sitten hilluu ilmassa. Hevonen on kuvassa kuiva, joten oiskohan nuo jotain mäkäräisiä/polttiaisia? Ei mitenkään muista. :)

   Poista
 3. Oi, ihania kuvia nämä kaikki! Olen näemmä tänään mustavalkoisissa hytinöissä, sillä ekasta kuvanelikosta juuri se mustavalkoinen miellytti eniten ja muista kuvista numero kuusi, josta tulee tosi salaperäinen olo. Ja ihanasti korostuvat nuo valkoiset turpakarvat!

  Kuvassa 2 on tosi lempeä katse hepan silmässä ja kauniit ovat sävytkin. 16a taas sai mut muistelemaan lapsuuden hevoskesiä, joten sekin sieltä joukosta nousi. Odotan innolla lisää upeita kuvia, kun päivitit laitteistoakin. :) Alkoi tosin vähän nolottaa, kun oman blogin kuvat ovat mitä sattuu pokkariräpsyjä, vaikka olen sentään itsekin jotain parin vuoden kuluessa oppinut. Enää en sentään lataile näytille tärähtäneitä kännykkäkuvia niin kuin alussa ihan tyytyväisenä tein...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas pitkästä kommentista hyvine perusteluineen. :)

   Myönnettäköön, että en minä tämän blogin kuvia ajatellen sitä täyskennoista monen tonnin kameraa ostanut. :D Että jos ei olisi tätä valokuvausopiskelua ja siitä ammatin haaveilua ohessa, oisin varmasti mennyt samalla kaavalla, kuin millä tämän bloggaamisen aloitin.

   Vilkaisepa huviksesi mun ensimmäisiä postauksia vuosien takaa - osa kuvista on ihan käsittelemättömiä, tai sitten Picasalla vähän kontrastia lisätty. Ja kännykkäkuvia myös! Eikä niissä mitään vikaa ole, löytyy näistä tuoreemmistakin postauksista kännyräpsyjä. Paras kamera on se, joka on mukana. :)

   Poista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)