28. toukokuuta 2015

Kuvia: Tuiken tallin tunnelmia

Siltä varalta, että jollekin on jäänyt epäselväksi miten IHANAA Tuiken tallilla on viettää kesälomaa, ajattelin havainnollistaa asiaa tunnelmakuvilla tallin meiningistä. Näillä kuvilla jatkoin edellisessä postauksessa alkanutta Lightroom-presettien käytön harjoittelua.

Mainittakoon tässä kohtaa, että tulen tänä kesänä toimimaan useammalla leirillä avustajana sekä sitten vaihtelun vuoksi itse leiriläisenä aikuisten hevostaito- ja ratsastusleirillä, jolla muuten on vielä tilaa osallistujille. ;) Tervetuloa meikäläisen seuraksi oppimaan lisää hevosista!


1

Näkymät leiriavustajan huoneen ikkunasta avautuvat vehreään metsään - ja ponien tarhaan. 
Harvinainen kuvakulma hevoskuvaukseen: suoraan yläpuolelta!

2
3


Tallin lähimaisemista löytyy loputtomien metsien ja peltojen lisäksi vain yksi pieni asfaltinpätkä, 
jota pitkin pääsee ihanalle joenrantalaitumelle.

4

Tuikella hevoset saavat olla hevosia. Ne elävät laitumilla ja tarhoissa laumoissa, 
juuri niin vähän tai paljon kosketuksissa toisiinsa kuin itse haluavat.

5

6

7

8
9


Loppuun huvittavahko tilannekuva: Sateen sattuessa pihattokatos on varattu johtajatammalle, Prinsessa Zahrialle sekä hänen viimekesäiselle minipoikaystävälleen Makelle. Alamaiset joutuvat tyytymään sateessa seisomiseen (tai sitten kävelemään hieman kuvan ulkopuolella sijaitsevaan toiseen katokseen). :)

10


Kun kyllästyt hevosiin (voiko niin edes tapahtua?), löydät pihapiiristä takuuvarmasti eläimellistä seuraa: vuohia, kaneja, koiria. Tässä vielä Väinön ja Violan tyylinäytteet vauhdikkaista palloleikeistä.

11

12

13

14

Mikä kuva kiinnitti huomiosi ja miksi?
Jokainen kommentti lämmittää sydäntäni! :)

8 kommenttia:

 1. Kuvassa 13 on tosi ihana tunnelma, samoin kuvassa 6. !:)

  VastaaPoista
 2. Neljäskuva iski heti! Kaunis :)

  VastaaPoista
 3. Nelonen pysäytti ensimmäisenä: siinä on jotain tarinallista, ja aloin heti miettiä, mihin kolmikko suuntaa seuraavaksi ja mitä mutkan takana odottaa. Kuvasta voi aistia käsinkosketeltavaa luottamusta taluttajan ja hevosten (jopa tuollaisen pikkuisen) välillä.

  Kuvan 6 kohtaaminen taas hymyilytti. Shettis (?) on niin rehdin kiinnostuneen näköinen, kun taas pilkullisella ponilla on vähän varaantuneempi ilme. Taustan sumeus nostaa ponit kivasti esiin, ja värit ovat mukavan lämpimät mun ilta-aurinkoa rakastavaan silmään.

  Kuva 7 on myös ihan erityinen tunnelmaltaan. Hevoset eivät yhtään huomaa, että niitä kuvataan. Hengailevat vain rennosti. Tätä kuvaa katsellessa tuntee sateisen kesäpäivän, talsitun mullan ja hevosten ihanan tuoksun. :) Olin itse pari viikkoa sitten ratsastusleirillä, ja näitä kuvia tutkiessa tuli jo uusi heppailuhinku... Koiratkin olivat toki ihanan energisiä, ja kaikki kuvat upeita. Niin kuin aina tässä blogissa! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sandra ihanista, tarkoista huomioista! :)

   Tosin, neloskuvassahan on kyseessä nelikko eikä kolmikko. ;) Isompaa hevosta taluttava Tuike vain peittyy juuri sopivasti tuonne Mikon taakse ja hämää katsojaa. Ilmeisesti ihan toimiva kuva tästä huolimatta!

   Mahtavaa, että oot päässyt heppailemaan! :) Millä tallilla kävit, jos sopii udella?

   Poista
  2. Ohoh, aika tarkkaan syynäsin, enkä vieläkään huomannut neljättä jäsentä. :-D Mutta se tuokin tähän vielä lisäkiinnostusta: näyttää kuin hevonen johtaisi "kolmikkoa". Harvoin näkee noin pientä heppamatkaajaa tien vierustalla, mutta tunnelma on silti uskomattoman rauhallinen.

   Olen käynyt nyt kaksi kertaa työpaikan heppajaoksen kanssa Ruoveden ratsutallilla. Kaukanahan se on pk-seudulta, jossa asun, mutta pidän enemmän rauhallisesta menosta kuin Helsingin tunkutalleista. Unelmani olisi oppia lisää lempeästä ratsastamisesta ja käydä ihan rauhassa istuntaa yms. läpi. Ratsastin nyt yhden tunnin hevosella, joka kuunteli istuntaa kuin unelma ja sain hirmuisesti oppeja, kun tein väärin ja hevonen toimi kiltisti apujeni mukaan... Parasta mahdollista feedbackia!

   Poista
  3. Wau, kuulostaa ihanalta! Koin samankaltaisia oppimisia viime viikolla, kun käväisin Tea Ihalaisen tunnilla Chevalinn-tallilla Tuusulassa. Mielettömän ihana hevonen, joka myöskin teki tasan sen mitä mun istunta pyysi - olin tietoinen pyytämistäni asioista tai en. :) Suosittelen lämpimästi Tean tunteja, jos vaan on mahdollista kulkeutua Tuusulaan saakka.

   Poista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)