28. joulukuuta 2013

ArabinjuoksentelukuviaJouluaaton aattona vietin sateisen mutta hauskan päivän itselleni entuudestaan tuntemattomalla pienellä tallilla. Kyselin joulukuun alussa blogin facebook-sivulla hevosmallia, kun en ole niitä taas aikoihin kuvaillut ja tällä kertaa ilmoittautuneiden joukosta löytyi tämä hauska nuori arabiruuna Topi. Pääsin siinä kuvausten lomassa itsekin poitsun kanssa pieniä maastakäsin harjoituksia tekemään: lähinnä kontaktin ottamista, seuruuta ja oman tilan hallintaa, joista jälkimmäinen osoittautui mun heikkoudeksi. Päästäisin niin mielellään kaikki ihanat hepat, koirat ja kissat syliin, mutta näiden isompien kanssa se ei yleensä ole hirmu fiksua. Sain Topin omistajalta Paulalta hyviä neuvoja miten toimia ja kyllä sieltä joku yhteisen sävelen alku löytyi, eikä poni tullutkaan enää sen lähemmäs kuin annoin lupaa. Kaikin puolin hauska ja selväjärkinen tyyppi. Paula saa tästä pikkumiehestä vielä kivan ratsun itselleen - ystäviä he selvästi ovat jo.

Näissä kuvauksissa pääsin testaamaan uuden obiskani toimivuutta ulkosalla. Kaikkien näiden koulussa käytyjen kurssien jälkeen vaatii näköjään yhä harjoittelua se manuaaliasetuksella kuvaaminen, mutta tässäkin hämärässä ja vesisateessa sentään jokunen ihan kiva kuva tuli. Kuvailin Paulan ja Topin maastakäsintyöstentelyä sekä irtojuoksutusta. Pari pääkuvaakin onnistuin nappaamaan, kun poni malttoi laukkahepuleiltaan seisahtua hetkeksi. Tässäpä näitä sitten:Haluatko samantyylisiä kuvia itsestäsi ja/tai hepastasi tai onko sinulla joku hauska & omaperäinen kuvausidea, jonka haluaisit toteuttaa? Laita kommenttia tai sähköpostia niin sovitaan lisää. :)


9 kommenttia:

 1. Ihania kuvia taas kerran sulla <3 Oot kyllä tosi taitava ja silmää löytyy vangitsemaan hevosen kauneuden!
  Loviisassa on nää meidän windy ja emä jota saat koska vaan tulla ikuistamaan jos tännepäin liikuskelet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Pidetään mielessä, jos sattuisinkin keväämmällä sielläpäin kulkemaan. :)

   Poista
 2. Porvoosta löytyy edelleen pari puttea ja puokki, joita saa tulla kuvaamaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo unohtanut teitä, Heidi! :) Tuun mielelläni, kun löytyy sopiva ajankohta järjestää reissua sinnepäin. Ja tietty vähän sitä luntakin tässä odottelen, että tulisi nätimpiä näpsyjä... :)

   Poista
  2. Jee, ihanaa :D Mulle voit laittaa vaikka sähköpostia wallinheidi@gmail.com, kun keksit jonkun ajankohdan :)

   Poista
 3. Hiiiieno heppa =) Ja kivoja kuvia!

  VastaaPoista
 4. Topi<3 Olikin yllättäen tuttu poni. :) Hienoja noi riehuntakuvat, vaikka sitä toivois, ettei poni käsiteltäessä riehu niin paljoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, kiva! Topihan meinasi alussa pitkäänkin, että hän vaan hölkkäilee vähän eikä laukkaa ollenkaan. Sitten jotain napsahti ja wruuuuum niin sitä mentiin. :D
   Totta on se, ettei heppa oo kovin kuulolla, jos se noin "päättömästi" juoksee, mutta näin omasta näkökulmasta hevonen tekee sitä mitä se tarvitsee, mikä juuri silloin tuntuu hyvältä. Niinpä en menisi kieltämäänkään, jos vähän pukituttaa. Saapi ehkä lihasjuminsa sillä voimistelulla auki, jos semmosia sattuu olemaan. Sen jälkeen on sitten hyvä rauhoittua vähän sitä ihmistäkin kuuntelemaan. :)

   Poista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)