31. elokuuta 2013

Maastoilua Janakkalassa


Anni & Före sekä minä & Chili

Elokuun alussa kävin taas visiteeraamassa ystävääni Annia ystäväni Roosan kanssa. Annin perheen hevonen Före (tuttu mm. tästä postauksesta) asusteli tämän kesän heidän tuttavaperheen Chili-tamman kaverina, Chilin kotitallilla. Niinpä suuntasimme auton keulan kohti tätä tallia ja perillä varustimme kaksikon maastolenkkiä varten.

Kuvat ovat kaikki Roosan ottamia, kiitokset kuvista ja pisteet siitä että jaksoi melkein 2h kävellä meidän perässä!

Maastosta voisin mainita että Chili oli aivan mahtava uusi tutttavuus! Tammalla oli ikää jo 23v eikä se tuntunut missään. Se kipitteli menemään ilman kenkiä ja kuolaimia, hackamoreilla, kuuliaisesti ja rauhallisesti. Chili oli tosi herkkä, miellyttävä, teki just niin kuin sanoin, silloin kun niin sanoin. Laukkapätkillä vauhtia piisasi, silti koko ajan oli tamma hallinnassa ja valmis hidastamaan pyynnöstä. Ei ottanut liikaa kuumaa toisesta hevosesta eikä hermostunut, kun Anni ja Före lähti yksin pellolle ravailemaan. En viitsinyt lähteä perään, kun arvasin mitä siinä voisi käydä - ja kävikin. Före meni poispäin hienoa, pitkää ravia, sitten tuli käännös takaisin päin ja täyttä laukkaa kohti kotia ja odottamaan jäänyttä Chiliä. Tässä vauhdissa Anni tupsahti pois kyydistä, onneksi ei kuitenkaan sattunut mitään kummallekaan. Sitten vaan Före kiinni, Anni takas kyytiin ja matka jatkui hyvässä järjestyksessä koko loppureissun.

6 kommenttia:

 1. Aivan ihana tuo vika kuva! :D saanko ottaa sen itelleni talteen, en käytä missään vaan otan vaan muistoksi tammasta kun se pian lähtee? :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kysyä Roosalta vielä, kun on sen ottama niin mä en voi antaa lupaa. :) Mihin Chili muuten on lähdössä nyt sitten, jos sopii kysyä?

   Poista
  2. Ok! Chili lopetetaan, mutta onhan sillä jo ikää. Olisin ottanut sen ylläpitoon, mutta se ei sitten onnistunutkaan. Kamalaa joutua sanomaan hyvästit rakkaalle tammalle..:(

   Poista
  3. Voi harmi.. .__. Aina ei asiat onnistu niin kuin toivoisi.

   Poista
 2. Hienoja kuvia ja kiva postaus :)

  VastaaPoista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)