18. tammikuuta 2016

Ryhmäharjoitus picaderossa

1


Tiedossa on lisää kesämuistoja Tuiken tallilta, tällä kertaa yleisleirin picadero-harjoituksesta. Tiedän, että aika moni aikuinen hevosihminen saa päänsärkyä, kun samassa tilassa on lauma lapsia ja hevonen irti. Toivottavasti näistä kuvista kuitenkin välittyy tilanteen hallinnassa olo ja rauhallisuus. :) Tilanteesta ei koitunut henkistä tai fyysistä vaaraa ihmisille eikä ponille!


Enemmän harjoituksesta:

Tuike teki yhdessä lasten kanssa ryhmäharjoituksen picaderossa eli neliöaitauksessa, demotakseen lapsille hevosten käsittelyn yhtä muotoa, joka ei ratsastuskouluissa yleensä tule tutuksi.

Harjoituksen tarkoitus oli saada Netta-poni houkuteltua mukaan liikkeeseen, osaksi ihmisten muodostamaa laumaa. Jos Netta saisi päättää, se ei ikinä kävelisi pois ihmisen luota, niinpä tehtävä oli suhteellisen helppo. :) Ryhmänä lapset kokeilivat nostaa ja laskea energiatasoaan, sekä näkivät miten se vaikutti poniin. Ravaamaan Netta ei tällä kertaa innostunut, vaikka energiaa yritettiin nostaa myös pallotteluleikeillä, ja mielenkiintoa herättää maata kaivelemalla.

Pari tyttöä pääsi kokeilemaan vuorovaikutusta Netan kanssa yksinään, Tuiken ohjeistuksella. Tytöt yrittivät mm. saada ponia piehtaroimaan kierimällä itse maassa, kävelemään perässään ja kaivelemaan maata yhdessä. Osa näistä tavoitteista toteutuikin, ja oli varmasti hieno hetki ponin kanssa työskentelevälle lapselle. 

Sivustaseuraajana tykkäsin näkemästäni kovasti. Uskon harjoituksen antaneen lapsille uutta näkökulmaa hevosten kanssa toimimiseen. Mitä muuta kuin ratsastusta hevosen kanssa voi tehdä? Miten sinun käytöksesi tai tunnetilasi vaikuttaa hevoseen? Ainakin näihin kysymyksiin saatiin tuona päivänä vastauksia.

Tätä ja muita ihania juttuja minä odotan myös ensi kesältä. :) 


2

3

4

5

6

7

8


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)