13. toukokuuta 2014

Hevosia ja tallikoiria

Kevät. Se tuntuu joka vuosi olevan erilainen, mutta kuitenkin samanlainen. Puuhat ja kiireet vaihtelevat, mutta kiire on aina ja sitä puuhaa enemmän kuin jaksaisi hoitaa. Tänä keväänä olen ollut kiireinen opiskelija sekä valokuvaaja - useimmiten molempia yhtä aikaa. Koulun kurssien puitteissa on kuvattu kaikkea uutta ja jännää, siitä koostan myöhemmin oman juttunsa kuvineen. Omalla ajalla olen tässä parin viikon sisään kuvannut yhteensä neljää eri "projektia".

Esitelläänpä tässä postauksessa sitä dokumentaarisempaa, ehkä heppatytöille kaikista tutuinta kuvausta: hevosten tarhamöllötystä ja pihassa pyörivien koirien touhuja. Kuvissa päätähtinä Paulan arabiruuna Topi sekä koirat, Muska ja Pufa. Osassa kuvista mukana myös Topin tarhakaveri Poju-suokki.

Tarhamöllötystä en ole kuvannut pitkään aikaan - siksi kun se on aika tylsää. Yleensä hevonen joko tulee liian lähelle linssiä tai sitten mököttää omissa oloissaan sen näköisenä ettei paljoo kinosta. Nämä kaverit tuntuivat tavallista helpommilta kuvattavilta, sillä liikkuivat paljon ja välillä myös kameraa kohti. Tähän liikehdintään vaikutti toki se, että ruoka-aika oli käsillä. Ja kun Paula lopulta astui tallin ovesta ulos heinäkassit käsissään, pojat venkoilivat kahta levottomammin. Tässä niitä näpsyjä.


1
2
3
4
5
6
7
8
9

Koirista sen verran, että Muska on tämä suloinen ruskea pötkylä. Sen kuvat on aika rauhallisia, kun kyseessä on rauhallinen, mietiskelevä koira. Pufa taas oli koko ajan menossa joka paikkaan ja muutenkin sporttisemman mallinen, niinpä sen kuvissa on ihan eri fiilis. Tämän noteerasin kuvatessa, mutta jotenkin vasta näitä kuvia valitessa sen huomasi, ettei Muskasta ollut juuri yhtään kuvaa liikkeessä eikä Pufasta paikallaan.


10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Loppuun vielä pari kuvaa tallipäivässä mukana olleista Paulan kaverin muksuista Topia hoitamassa.


21
22

 Kertokaa taas omia lemppareitanne, parannusehdotuksia jne! :)

2 kommenttia:

  1. 4 ja 14 ehdottomat suosikit. Tykkään tarkennuksesta tosi paljon ja väreistä. Hyvin ajoitettu laukaus, kun molemmat tuijottaa samassa linjassa samaan pisteeseen. Tykkäsin molemmista koiran pystykuvasta, jossa koira on hienosti tarkennettuna ja pienenä, hyvän väristä sumennettua taustaa vasten. 14 vei kuitenki voiton mäykyn hassun asennon vuoksi. Siinä kuvassa voisi olla vaikka minkälainen huippuhyvä kuvateksti tai ajatuskupla! :)

    VastaaPoista
  2. 1,2,4 ja 9 suosikkeja! Aivan ihania kuvia! Voi kunpa itsellänikin olisi hyvä kamera, jolla saisi näpsittyä kuvia, yleensä pyydän nimittäin kaveria järkkärin kanssa käymään... :)
    tallintarinoita.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)