9. toukokuuta 2013

Esteponin alku
Sunnuntaina Klaaran hermot laitettiin todelliseen testiin, kun meitä oli huimat neljä ihmistä häärimässä sen kanssa. Oli siis mun ja Lauran yhteinen päivä, ja sen lisäksi Lauran sisko Kaisa kaverinsa Mellun kanssa tuli mukaan puuhastelemaan. Tarkoitus oli kokeilla vähän puomitehtäviä ratsain.

Hoitaessa Klaara oli niiiin nätisti! Sillä on ollut ihan super viikko, ollut kaikkien kanssa tosi lunkisti ja järkevästi. Ainoo minkä se keksi talutellessa, oli se takapäällä uhkaaminen jos ihminen on sen takana. Ei se potkimaan ruvennut, mutta pakko sen oli peruutella kohti. Eikä siinä ite voi mitään muuta tehä ku väistää, varsinkin kun ei ollut mitään narua tai raippaa kädessä millä puolustautua. Tähän täytyy jatkossa kiinnittää huomiota ja totuttaa se ajatukseen takana häärivistä ihmisistä.
Kentällä kyhättiin puomitehtävä, kaksi korotettua ja yksi maapuomi pitkillä väleillä. Minä nousin ensimmäisenä selkään. Tällä kertaa mentiin ihan ilman satulaa, ilman sitä ratsastusvyötä ja huopaakin. Alkuun tuntui taas vähän hurjalta, Klaara askelsi aika jännittyneesti ja tietenkin tunsin sen vähän liian hyvin sinne selkään. Laura talutti mua aluksi kenttää ympäri ja muutaman kerran puomien yli. Pari kertaa mentiin vika puomi ravissa. Klaara käyttäytyi tosi coolisti ja vaan kerran hypähti pienellä laukka-askeleella maapuomin yli. Senkin hyvin nätisti eikä mitenkään riekkumalla.

Kun Laura päästi irti, meidän suoritukset puomitehtävällä oli alkuun hyvin kieroa kiemurtelua. Klaaran oli vaikea ymmärtää kulkea täysin suoraan, missä yritin sitä parhaani mukaan avuilla tukea ja ohjata. Ilmeisesti ne puomit kuitenkin teki sille asiat helpommiksi ja jossain vaiheessa se hoksasi, että tästä mennään keskeltä yli suoraan ja sit saa leipää. Ja me ravattiin vika puomi ilman taluttajaa, monta kertaa! Poni oli niin pätevänä, ja mitä pidempään ratsastin, sitä luottavaisempi olo mulla oli sen selässä. Oltiin kaikki tosi tyytyväisiä siihen.
Klaara sai kävelytauon, jonka jälkeen Mellu pääsi ekaa kertaa sen selkään. Mellu ja Kaisa oli puuhastellut kolme päivää putkeen Klaaran kanssa ja ilmeisesti nyt myös Mellusta tulee osa Klaara-tiimiä. Alku oli kankea ja totta kai toista jännitti ihan hirveästi ratsastaa ekaa kertaa 3v ponilla, mutta niin se yhteistyö heilläkin löytyi ja menivät tätä samaa puomitehtävää muutaman kerran.

Lopuksi heitettiin Kaisa kyytiin ja käytiin tallilenkki kiertämässä, minä ja Mellu talutettiin. Sielläkin Klaara käyttäytyi tähän mennessä parhaiten, mitä edellisiin lenkkeihin tulee. Ei yhtään hötkyillyt ja ravipätkätkin oli hyvin asiallisia.

Tapasin nyt ensimmäistä kertaa muita Klaara-tiimiläisiä ja meillä oli tosi mukavaa yhdessä. Kiva tietää vähän millasia tyyppejä saman ponin kimpussa puuhailee ja olis kiva pitää jatkossakin kimppapäiviä. Sillon on aina paremmat mahdollisuudet tehä erilaisia ja monimutkaisempia juttuja (ja saa varmasti kuvia!), kun on enemmän käsiä käytettävissä.

Oottelen innolla kesää, että hepat pääsee laitumelle ja minä niitä kuvaamaan. :) Ja pian se Mohakin muuttaa, niin Klaara saa tarhakaverin ja minä lisää tuttuja kivoja tyyppejä tallille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)