4. tammikuuta 2014

Ilotulituksia

Uuden objektiivin tehot piti jälleen pistää testiin erilaisella tavalla: pimeässä yössä ilotulituksia kuvaamalla. En odottanut oikeastaan mitään. En omista kamerajalustaa, joten varauduin hyvin suttuisiin, mitättömiin yritelmiin. Iloiseksi yllätykseksi onnistuin vähän säätöjä hakemalla ottamaan useamman kuin yhden mielenkiintoisen kuvan. Ei ehkä ihan sitä mitä uutislehtiin tai ilotulitemainoksiin laitettaisiin, mutta kuvia kuitenkin. Ehkä vähän taiteellisempia näkemyksiä aiheesta.

Kuvista sen verran, että itseä huvitti eniten kuvia selatessa löytää nuo nuottiavaimet taivaalla. Niitä muodostui moneenkin kuvaan, jostain syystä. Viimeisten joukosta löytyy sama kuva kahdesti. Ensimmäisenä tulee alkuperäinen, pienin muokkauksin, sekä perässä violetiksi käsitelty. Kokeilin muihinkin kuviin tuota värien manipulointia, ja jouduin keskustelemaan itseni kanssa, kuinka paljon kuvaa saa muokata, että se on vielä sama kuva samasta tilanteesta. Tällä kertaa päädyin vähempään muokkaamiseen, ja loppujen lopuksi näytille päätyi tuota yhtä lukuunottamatta vain näitä värikäsittelemättömiä. Nättejä ne on noinkin ja ehkä myös realistisempia. Oma lemppari on neljäs kuva ylhäältä, nuo nätit bokeh-pallot. 


2 kommenttia:

  1. Mä kyllä kannatan tota muokkaamista :--D ei sillä, kuvat on tosi hienoja näinkin, mutta silti musta ihanin on toi minkä oot muokannu violetiksi! :) Ja ainakin mulla on tapana sortua hieman liikaakin noiden värien kanssa pelleilyyn..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja mielipiteestäsi. :) Tuntui jotenkin omaan silmään just toi pinkki/liila näyttävän kaikissa kuvissa paremmalta kuin esim. sininen tai vihreä, ja toisaalta tuntui hölmöltä sit että kaikki olis samanvärisiä... Siispä olkoot noin. :)

      Poista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)