3. kesäkuuta 2014

Leirihommissa

Sunnuntaiaamuna pakkasin kamppeeni ja raahasin matkalaukun junaan. Juna vei minut 456 kilometrin päähän kotoa, seuduille missä en ole koskaan ennen käynyt.

Hovin Ratsutilalla aikoinaan tutustuin Tuikeen, joka viime syksynä toteutti unelmansa omasta pienestä tallista - valtavirrasta poikkeavasta, hevoslähtöisestä ratsastuskoulusta. Nyt Tuiken tallilla on alkanut ihka ensimmäinen ratsastusleiri ja minä onnekkaana pääsin mukaan leiriavustajaksi.

Tärkein tehtäväni tallilla on toimia leiriläisten apuna ennen ja jälkeen ratsastustuntien. Avustan ja neuvon tarvittaessa hevosten hoidossa, varustamisessa, selkäännousussa sekä tarhoista talliin kuskailussa.


Sanni & TimanttiSunnuntaista suurin osa meni matkaamiseen ja loput ajasta vähän jännittyneenä paikkoihin, hevosiin ja ihmisiin tutustumiseen. Kerkesinpä siinä ilta-auringossa vähän kuvatakin, erityisesti lempeäluontoista irlannincob-kaksikkoa Sannia ja varsaansa Timanttia. Seuralliset otukset eivät tuntuneet ymmärtävän, miksi hiippailin jatkuvasti kauemmas heistä - ja sinnikkäästi tulivat aina perässä.

Maanantaina oli ensimmäinen leiripäivä - tosin kaikki leiriläiset olivat majoittuneet tilalle jo edellisiltana. Aamupalan jälkeen oli ensimmäiset tunnit ja iltapäivällä lounaan jälkeen toiset. Välissä Tuike piti käytännön teoriaa poniagilitystä, jota kaikki pääsivät kokeilemaan rohkean Roki-ponin kanssa.


Kukka ja Roki agilityradalla

Kun ollaan isojen eläinten kanssa tekemisissä, yllätyksiltä ei vältytä. Uuden tammatulokkaan takia hermoilevan arabitamma Zahrian kanssa palasin takaisin karsinaan muutaman kerran, ennen kuin lähdimme hyvässä yhteisymmärryksessä, vähemmän ryntäilevästi ulos tallista. Juoksin kentän ja tallin väliä useampaan otteeseen vaihtamassa satulaa ja lopulta ponia.. :) Shettikset on shettiksiä. Ja on täällä isäntäväki saanut paimentaa milloin mitäkin hevosia takaisin omille laitumilleen... Mutta kivaa on ollut kaikilla!

Kirjoittelen tosiaan ikivanhalta läppäriltä, jonka ominaisuudet ja värikalibrointi on mitä on. Eli sanokaa, jos nää kuvat on ihan kamalan värisiä, liian kontrastisia tms. Laittelen täällä ollessani joitain näpsyjä blogiin ja ehkä sitten kotiin palattuani enemmän niitä paremmin käsiteltyjä kuvia. :)

Tänään on jo aamutunnit pidetty, lounas syöty ja leirikiskalla käyty karkkiostoksilla. Pian alkaa teoria. Käynnissä olevan yleisleirin lisäksi avustan myös ensi viikon esteleirillä, jonne on vielä vapaita paikkoja. Vink vink. ;)

Tuiken tallin kotisivut: http://www.tuike.com/talli/

Pumpuli ja Roki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)