1. lokakuuta 2012

Videopostaus: Miina-päivitys

Sitä saa mitä tilaa! 
Kyselyssä tällä hetkellä johdossa on videopostaus, joten sellaisen tekaisin tällä kertaa Miinasta, kun en oo siitä hetkeen taas kirjotellut tarkemmin. Laatu on taas Nokia ja toivottavasti puhe kuuluu... En ihan uskaltanut sitä järkkäriä ton selkään ottaa maastoon mukaan. :D Ehkä ensi kerralla kameran kanssa toisenlaisissa oloissa sitten. Samoten postauksen kuvat on kännykällä näpsittyjä.

Mitä unohdin videolla mainita, oli pian kuvina nähtävät säkitykset ja eilisen maaston kohokohta: tielle tulvivan joen ylitys. Päivi oli just varotellut olemaan napakkana sen kanssa, että saattaa lätäköissä huijata ettei muka uskalla tai voi mennä läpi (kentällä tosiaan sillon Raunin tunnilla hypättiin lätäkön yli - kahdesti). Varauduin lyhyemmällä, mutta aika vapaalla ohjalla ja kehotin vaan menemään eteenpäin. Jokasesta askeleesta kehuin kovasti äänellä ja loppumatkan kun se loiskutteli menemään tuskin pitelin enää ohjista kun taputin molemmilla käsillä sen kaulaa ja hoin vaan "Hyvä tamma! Hienosti!!" Oli Miinallakin mukavaa ja meni rentona, kun tiesi että tekee oikein. :) 

Sit Miinalle on tulossa shiatsu-hieroja. Jännä kuulla sit että millasta se on ja mitä hän saa aikaan. Ois kyllä kiva nähdäkin ja jopa kokeilla itse joskus, mut sille päivälle ainakin mulla taitaa olla menoa. 

Niin ja Laimalla oon mennyt nyt kerta viikkoon ja oon kyllä tykännyt! Se on niin erilainen kuin Miina, mikä on ratsastajalle hyödyllistä. Välillä huomaan, että joku juttu ei toimi yhtään vieraalla hevosella, kun teen sen niin kuin Miinan kanssa tekisin. Jokasella hepalla on vähän omat jutut ja mulla Miinan kanssa varsinkin, kun mennään kahta eri lajia. Anyhoo, Laima on iiiso (Miinaan verrattuna) ja kun vaihan Miinan selkään, se tuntuu niin kaposelta pikku ponilta! Hauskinta Laiman kanssa on ollut maastoilu, siitä se tykkää ja kotiinpäin saattaa innostua tarjoomaan itsekin laukkaa. Se askel on pitkä ja mahtava, on varmaan joka kerta saanut mut vähintään hymyilemään ellei nauramaan. Askelten, iän, rodun ja koon lisäksi Laiman erilaisuuksia Miinaan verrattuna on sen rauhallisuus. Osaa Miinakin olla - halutessaan. Ja Laima puolestaan osaa olla Tamma, halutessaan. Pääsääntöisesti se on luottoratsu, jonka selässä voi huoleti pitkin ohjin keikkua mukana ja nauttia maisemista. :) 


Kuvia tallilta:

Maastakäsittely: takkiin säkittäminen. Kiltti könötti tuo päässä
 niin kauan paikoillaan kunnes otin sen pois. :)

Vähän sellasta muslimifiilistä tässä Miinan lookissa.

Miinan uusi sadeloimi ja Millikan pallo, joka on aika tylsä juttu.


Syysmaisemia hevosen selästä kuvattuna:

Se tuli läpi tuosta!! Ja vettä Miinan polviin asti, oon niin ylpeä!

Nevasta


Nevaksen tallin laitumia ja sateenkaari!

10 kommenttia:

 1. Mainio video ja ihania noi säkityskuvat :)

  Ikäviä noi selkävammat kyllä :/

  VastaaPoista
 2. :c Miina ressu, hassua kattoa tota videota! :D ps. NINNILLE OMA SIVU.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en kuulosta oikeesti yhtään tolta!! :D Joojoo, on tulossa. (;

   Poista
 3. Lisää videopostauksia ehdottomasti :)

  VastaaPoista
 4. Tohon on kommentoitava että siksi länkkäri ei ole käyttökiellossa että olisi epäsopiva, vaan siksi että se pahentaa oireita enemmän. Se oli hierojan kommentti ettei olisi hyvä, mutta en ihan lähtenyt siihen, mutta jäi kuitenkin kaivelemaan ja muutenkin halusin sulkea pois satuloiden epäsopivuuden, mikä mun mielestä ei ole ollut syynä tohon selkäongelmaan, mutta kun en ole ammattilainen niin en voinut varmaksi sanoa. Otin sitten ammattilaisen tarkistamaan satulat ja molemmat oli hyvät, eikä ongelman syynä. Ja länkkäri on edelleen käyttökiellossa koska ne oireet on tosiaan pahemmat sen kanssa, on ne enkkusatulan kanssakin pahemmat kuin ilman satulaa.

  VastaaPoista
 5. Hieroja oli myöskin sitä mieltä että 3 ratsastajaa on hevoselle liikaa ja voi aiheuttaa selkäongelmat.. mut en lähtis ihan tohonkaan... :D

  VastaaPoista
 6. Ihana videopostaus. Olin ihan ratsastus fiiliksissä itsekkin kun niin kivasti ne korvat siinä heilu. Välillä vaan meinas kaikki keskittyminen mennä maisemien katselemiseen ja kavioiden kopinan kuuntelemiseen :D Sulla on miellyttävä ääni ja sitä on kiva kuunnella, joten odotan innolla jo seuraavaa videota! Jossain toisessa blogissa joku halusi kypäräkameraa(?), oliskohan kätevä! Ihana olis saada olla mukana vaikka koko lenkin ajan. Haaveilen omasta länkkärihepasta ja haluaisin sillä paljon maastoilla, tämmöset videot lievittää kivasti odotuksen tuskaa (tai sitten lisää hevoskuumetta :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas pitkästä kommentista! Kypäräkamera ois kieltämättä kätevä, oon itsekin sitä ohimennen miettinyt, muttei tässä rahatilanteessa oo mitenkään realistinen/ajankohtainen asia. Maastoilun lisäks joku estetreeni ois aika siisti vetää kamera päässä. :)

   Toivottavasti tuo haave toteutuu vielä. :)

   Poista
  2. Kävin ihan pikaseen mielenkiinnosta katsomassa huuto.netistä kypäräkameraa ja useampi osuma tuli. Hyvinkin halpoja näytti olevan. Minä en noista kameroista mitään ymmärrä, että liekkö noista sitten mihinkään. Mielenkiintoista olisi myös nähdä ihan vaikka hevosen harjaus/varusteiden laitto ja muut puuhailut kameran kautta.

   Ja ainahan voi toivoa, että joulupukki toteuttaa kainon toiveen tarvetavarasta :D

   Poista
  3. Hmm, nyt sait mutkin innostumaan ajatuksesta! Täytyy itekin vähän kyttäillä noita. :)

   Poista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)