18. lokakuuta 2012

HIHS - Alkuviikon hommia

Tiistai oli se ensimmäinen päivä, kun suuntasin kengänkärjet kohti Hartwall-areenaa hieman ennen yhdeksää aamulla. Kerrattakoon vielä, että pääsin tänä vuonna HIHSiin vapaaehtoisduuniin kaverin kautta, joka on jo jokusen vuoden mukana ollut. Itse värväsin vielä pari omaa kaveria mukaan, joiden kanssa tallattiin yhtä matkaa Pasilan asemalta areenalle.

Työpisteemme näyttää tältä

Jami ja Joakim olivat olleet hommissa jo edellisenä iltana, jotenka tunsivat paikat. Käytiin vetämässä haalarit päälle ja palattiin puomisokkeloon, jossa pojat meni valkaisemaan puomeja ja minä otin hoitaakseni osan "Rolexin keltaisista" telineistä. Olivat siis alunperin vihreitä, kertaalleen maalattu valkoiseksi ja nyt piti vielä 1-2 kerrosta keltaista sutasta päälle. 

J & J hoitamassa viimeistelyjä iltapäivästä

Työskentely oli mukavaa. Se oli helppoa, yksinkertaista ja työtahti oli se mikä tuntui itsestä parhaalle. Tauot sai pitää kuinka itselle sopi, tarjolla oli ilmaista kahvia, teetä, keksejä ja lounaskuponkia vastaan sai lämpimän aterian salaatteineen ja leipineen, jonka jälkeen jaksoi taas maalailla. Palvelu pelaa!

Ekan kahvitauon jälkeen siirryin muiden sekaan puomien joukkoon maalailemaan Black Horsen sponsoriestettä. Pieni shokki oli, kun vanhoissa puomeissa oli tummaa punaista ja kun vihdoin saatiin se maalipurkki auki (jossa siis luki Black Horsen punainen), olikin tämä uusi punainen räväkkää pinkkiä! Sitä sai sutia kolme kerrosta vanhan maalin päälle, ennen kuin se rupesi näyttämään vähemmän marjapuurolta ja enemmän siltä miltä pitikin.

Pari puomia 

Puomeja maalatessa (ja tietenkin juuri sen pitkän ja tuskallisen purkinavausepisodin aikana) minä pääsin telkkariin! Tällä hetkellä on tekeillä Ypäjä-sarja, joka tulee vuoden päästä tv:stä. Kameraryhmä seurailee Ypäjän hevosopiskelijoita, jotka työskentelevät väliaikaisessa tallissa areenalla show:n ajan. Kuvausryhmä sattui marssimaan meidän työpisteen ohitse, ja koska oli "niin kivannäköistä" pyysivät luvan kuvata vähän kuvitusmateriaalia. Ja kyllä, tietenkin ne kuvasi koko sen viisi minuuttia, kun me Joakimin kanssa ähkitään yhden maalipurkin ympärillä eikä millään saada sitä auki. :D Näin olen aina halunnut osaamisellani loistaa televisiossa! 

 Osa porteistakin vaati uutta maalipintaa

Iltapäivällä ennen kotiinlähtöä piti tietenkin oma kamera kaulassa kurkata itse areenalle. Muutaman palloilevan toimihenkilön lisäksi hiekalla verkkaili viihdepuolen kaksi ratsukkoa erikoisissa vermeissä. Varsinkin satula näytti olevan pelkkää nahkaista tyynyä. Olis hauska koittaa istua sellasessa joskus. :) Puoliverinen Prinssi -blogin lukijat saattaakin tuolta tunnistaa Susannan, joka kuuluu radanrakennustiimiin.Päivän päätteeksi käytiin Kimmon kanssa lenkillä - tallilla. Otettiin Miina narun päähän ja käppäiltiin jokunen kilometri lähintä hiekkatietä ees taas. Kamera oli mukana, mutta sen verran hämärää jo, ettei kuvamateriaalia tullut. Retki oli ihan rattoisa ja koko päivästä jäi hyvä fiilis. Viikonloppuna taas areenalle, kun itse show on käynnissä. Siitä sitten lisää aikanaan. :)

1 kommentti:

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)