23. lokakuuta 2012

Vaikeita päätöksiä

Minkä osa on jotain muuta kautta jo saattanut huomatakin, olen lopettamassa Miinan vuokraamista. Täysin vasten omaa tahtoani. Ja syynä on vain ja ainoastaan raha, tai nimenomaan sen puute. Silloin kun tuo auto hankittiin, meitä oli kaksi työssäkäyvää ihmistä. Nyt meitä on kaksi opiskelijaa eikä enää sitten olekaan varaa pitää sitä. Uudelle tallille julkisilla kulkeminen veisi multa varmaan 2h suuntaansa, joten eipä siinä järkeä ole.

Niinpä jouduin eilisiltana tekemään sen raskaan päätöksen, että myyn auton pois, lopetan Miinan vuokraamisen ja etsin uuden vuokrattavan sellaselta tallilta, minne pääsee ookoosti julkisilla. Tää oli oikeastaan ainoa vaihtoehto selvitä tästä rahapulan sudenkuopasta ylös.

Onneksi Päivi ymmärsi tilanteen, vaikka tää ei ois voinut tulla huonompaan saumaan. Miinasta on jo ilmoitus olemassa ja toivottavasti sille löytyy nopeasti sopiva vuokraaja. Siitä oikeastaan riippuu, kauanko vielä kuvioissa roikun. En halua jättää Päiviä pulaan rahallisesti tai yksin ylienergisen hevosen kanssa, joten lopettanen vasta kun uusi vuokraaja löytyy. Tulen kyllä jatkossakin Miinaa näkemään, kuvaamaan ja Päivin kanssa tallilla pyörimään jne. Sen verran hyvät välit jäi tästä vuokrasuhteesta, mihin olen tosi tyytyväinen. :)

Itse oon jo vähän kysellyt länkkäihmisiltä joita tunnen, löytyisikö heiltä vuokraajaa kaipaavaa heppaa sopivien kulkuyhteyksien päästä. Jos ei löydy, laittelen varmaan minäkin ht.nettiin ilmotusta. Sielläkin oon noita selaillut, mutta tarjonta on aika köyhää. Hevoset on kaukana, auton päässä tai kalliita - ja kaikki enkkuratsuja. Pakon edessä tyydyn varmaan sellaseenkin, jos en millään löydä länkkähummaa mistään.

Jos joku lukija tietää jonkun hepan, saa toki ehdottaa! :) Ja jakaa vaikka mun säpöossa hevosen omistajalle tms.

Ja jos jollain on tarvetta pienelle punaiselle kauppakassille, voi laittaa säpöä: hannapietilainen@windowslive.com. Kyseessä siis kolmiovinen Ford Fiesta, -99. Lähtee alta kahden tonnin, sen tarkempaa en tähän hätään osaa sanoa. (Enkä alunperinkään ajatellut tätä blogia kovin lupaavana myyntikanavana, mut mainitaan nyt kun tuli puheeksi.. :)15 kommenttia:

 1. No voi pahus :/ Harmi kuulla, että joudut Miinasta luopumaan, voin vaan uskoa että on ollut hankala mutta välttämätön päätös tehdä. Mutta tsemppiä uuden vuokrahevosen ettimiseen, piän täällä päin peukkuja pystyssä että löytyis semmonen passeli! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei siinä vaan ollu enää muita vaihtoehtoja. Eikä sitä tiiä jos joskus tulevaisuudessa vielä löydän takaisin Miinan luo. :) Kiitos tsempistä!

   Poista
 2. Voi harmi :( Toivottavasti löydät vuokriksen. Laita vaikka Sahyn fb-ryhmään kans ja suosittelen mainostaa, että on kokemusta länkkäarabista. Jos vaikka Hovin heppojen uudet omistajat haluais vuokraajaa... Mun mielestä jotkut niistä meni pk-seudulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa siellä en tajunnukaan heti mainostaa. :D Kiitti vinkeistä! Ja joo, sen unohinkin sujuvasti siitä lyhykäisestä ilmostani, että on ennestään kokemusta... Sellanen pikkuseikka. :D

   Poista
 3. Siis kantsii ylipäätään mainostaa, että on kokemusta länkkähevosen vuokraamisesta. Madaltais hieman omistajien kynnystä ottaa yhteyttä ventovieraaseen :)

  VastaaPoista
 4. Ompa kurja tilanne, mutta näinhän se valitettavasti on, raha ratkaisee. Toivottavasti löydät pian uuden kivan vuokrahepan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä niitä hevosia onneks Suomessa riittää, et eiköhän täältä joku mullekin löydy. :)

   Poista
 5. Eikä, vähän tylsää. Olitte miinan kaa hyvä pari, sovitte toisillenne (: Onnea vuokraponin etsinnässä, yritän itekki pitää silmiä auki et jos löytyis joku joka tarttee. Mut täält hki-sipoo alueelta on tosi vaikee löytää vuokralle ketää (kokemusta tästä) ....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on. :/ Ja sulla varmaan vielä vaikeempaa, kun moni haluaa täysi-ikäisen. Yllättäen löysin pari länkkäheppaa, mut kulkeminen tulee olemaan tosi vaikeeta, tallit niin pitkällä... Mut hevosesta riippuen, voi olla sen arvoistakin. :)

   Poista
  2. Osuit naulan kantaan, ikä aiheuttaa suuria ongelmia ja myös se ettö mulla ei ole vuosia paljoa takana. Kokemusta on jo ihan kiiettävästi (:
   No kertoileppa miten etsintä sujuu, olis kiva kuulla (:

   Poista
 6. Voi kurjuus! :( Hirveästi tsemppiä sulle uuden vuokrahevosen etsintään, se voi oikeasti löytyä nopeammin kuin uskotkaan! Ja kaikkea hyvää Miinalle ja sen omistajalle, toivottavasti Miinakin saisi pian uuden vuokraajan. :) Mutta tiedän tunteen! Itellä kävi niin hyvä tuuri kun satuin löytämään uuden vuokrahevosen ennenkö ehdin vanhallakaan lopettaa (tämä siis oli kuitenkin välttämättä edessä, ponilla ei ollut enään mitään annettavaa ja oli käynyt liian helpoksi, ja meni myyntiinkin, tosin ei ole löytynyt sopivia ostajia kun on niin hankala :/! Vaikea uskoa :---D ) Ja siis Questa oli eka vuokrahevosehdokas mitä kävin kokeilemassa ja heti nappasi :) Tosin jostain syystä haaveilin vanhemmasta, osaavasta kouluruunasta ja päädyin vuokraamaan 6vuotiasta, vielä kovin lapsekasta estepainotteista tammaa.. missä vika? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Joo oon tunkenu joka tuutin täyteen ilmoituksia jo, eiköhän jostain sopiva humma löydy. :)

   Poista
  2. Toivotaan, mulla on ainakin peukut pystyssä! :)

   Poista
 7. Mullakin on ongelma, on kaksi niin hyvänoloista tyyppiä, etten tiedä kumman ottaa!! Mutta nyt saa Miina päättää... :) Eli onneksi meille löytyy aika varmuudella vuokraaja tilalle... vaikka harmi onkin että Hanna lopettaa :(


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua helpottaa kans tietää, ettet jää pulaan mun takia ja että Miinalle löytyy sopiva ihminen. :)

   Poista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)