23. kesäkuuta 2012

Kuvia - Western-kisat

Postaus tulee parisen viikkoa myöhässä, mutta tulipa kuitenkin. :) 10.6 oli siis WRF:n järjestämät lännenratsastuskilpailut Mill Creek Ranchilla Heinlahdessa. Oltiin paikalla jo valmiiksi Ursulan western-kurssin tiimoilta ja se on oikeastaan ainoa syy, että kisoihin osallistuttiin - tai Päivi osallistui. Oltiin ysiltä aamulla laittamassa Miina kuntoon ja Päivi lämppäsi sen hyvin kentällä ennen kanslian aukeamista. Taluttelin Miinaa sen aikaa, että kuski kävi ilmottautumassa ja sen jälkeen kiipesin katsomoon kameran kanssa. Ekat luokat oli western ridingia, joka on laukkapainoitteinen laji. Radalla oli myös laukkapuomi, jonkin verran ravia ja peruutus. 

Kuvat on katseltaviksi, ei kopioitaviksi. Mikäli kuvissa esiintyy sinun hevosesi / esiinnyt itse kuvissa ja haluaisit kuvia jossakin käyttää,  lupaa ja lisäkuvia voi kysäistä osoitteesta hannapietilainen@windowslive.com. Jos taas haluat sinun / hevosesi kuvan poistettavan täältä näkyviltä, senkin ilmoituksen voi tehdä samaan osoitteeseen. 

kurssilla mukana ollut Pegasos oxline upissa voi löytää uusia kavereita - niin hevoset kuin ihmisetkin!

Seuraavana olivat vuorossa horsemanship-luokat. Ensin walk & jog, sitten seuraluokka ja viimeisenä alue. Lajissa ratsukot suorittavat ensin yksilöohjelman ja lopuksi esiintyvät yhtä aikaa uralla tuomarin huudellessa suunnanvaihtoja ja siirtymisiä. Tälle radalle kuului ravia, lisättyä ravia tai laukkaa radasta riippuen, käännös (likimain paikallaan), käyntiä sekä pysähdys ja neljän askeleen peruutus. Päivi ja Miina meni seuraluokan, jossa vasen laukka nousi kuin nousikin ihan oikein! Muutenkin rata meni nätisti ja saatiin hyväksytty tulos, mitä Päivi oli lähtenyt hakemaankin. Sijoitus oli seitsemästä lähtijästä seitsemäs, mut ekoiksi kisoiksi just jees. :) Tähän postaukseen en floodannut hirveästi Miinan kuvia, niitä ja tarkempaa selostusta kisoista löytyy Päivin omasta blogista.

Pleasure oli lajeista kolmas ja ainoa pelkkä ryhmäluokka. Ratsukot siis esittivät pyydetyt askellajit, suunnanvaihdot ym. uralla yhtä aikaa ja line upissa peruutuksen yksitellen. Miina meni walk & jog -luokan, josta tuli sama tulos: hyväksytty, 7/7. Alla kuvia sekä horsemanshipistä että pleasuresta, kaikista luokista.

Brian on ahkera walk & jog -luokkien kiertäjä

aiemmasta postauksesta tuttu Hiivatti osallistui myös moneen luokkaan


kurssilla mukana ollut shire, joka oli ekoissa kisoissaan kolmas ja neljäs!


ryhmäosuus

line up

meidän vakkarivalmentaja Mari Hanin kanssa kisaamassamiten sitä onkaan erehtynyt mieltämään suokit isoiksi hevosiksi.. :)

Perla-tamma oli myös samalla kurssilla

jos joku lainaa mulle vähän pätäkkää, käyn ostamassa tämän komistuksen itselleni <3

Jafaar hurmasi mut olemuksellaan, värityksellään, rakenteellaan... ja voittikin vielä!

Pegasos vei kaksi voittoa, yhden hopean ja yhden pronssin!

Im Jack Sparrow oli myös kova sijoittumaan: 1., 2. & 2.

Ja viimeisenä oli tietenkin trail, länkkäriesteet. Kuultiin monen vähän kritisoineen näitä walk & jog -ratoja, jotka oli liian haastavia ollakseen harjoitusluokkia. Se näkyi siinä, että viidestä osallistujasta vain kaksi sijoittui ja lopuille ropisi hylkäykset. Osa hevosista meni kipsiin sillan kohdalla eikä uskaltaneet ylittää sitä sitten millään. Toisille taas sidepass puomin päällä oli liikaa pyydetty ja valitettavasti Miina kuului tähän kastiin. Päivi meni sillä sekä walk & jog - että seuraluokan ja molemmat meni ihan älyttömän hienosti  - sinne sidepassille asti. Miina sekos jaloissaan, hermostu eikä suostunut menemään vaadittuun suuntaan, kaikkiin muihin suuntiin kyllä. Niinpä ekasta yrittämästä tuli siksi hylky ja toisella sama kuvio toistui, vaikka Päivi osasi tilanteen ennakoida ja helpottaa sitä hevoselle. Miina oli päättänyt että tämä on ikävää, tätä hän ei tee ja se siitä. Walk & jog -luokassa portti tehdään ilman narua, se meni hyvin, mutta seuraluokassa Päivi joutui viskaamaan narun menemään, kun Miina pakitti liian pitkälle. Eipä se enää siinä vaiheessa ois mitään pelastanutkaan. 

Brian kopsutteli kepeästi kakkossijalle

hyvin mahtuu kylmäverinenkin pyörähtämään

ja Lilli vei voiton!


portti ilman naruaerikoisen näköinen suokki herätti keskustelua kisakatsomossa

kurssilaisen Eskon L-peruutus


Miinan täytyy aina nostella kinttuja huolella ettei vaan kopsaha! :)


Tulokset näkee kokonaisuudessaan täältä.

Kisapäivän päätteeksi pakattiin kamat autoon, Miina koppiin ja hurautettiin takasin kotitallille. Neljä luokkaa tuntui olevan Miinalle aika paljon ja tamma oli kyllä väsynyt, kun sai vihdoin kuuden tunnin jälkeen satulan pois selästä. Kokonaisuudessaan kisat oli tosi kivat, hyvä fiilis jäi. :) Näkyi vanhoja tuttuja niin kisaradoilla kuin katsomossakin, ja tietysti tuli niitä uusia tuttuja paljon lisää. 

Rankan viikonlopun jälkeen liikutin Miinan maanantaina hyvin kevyesti. Sen verran jumpattiin sekä maasta että selästä käsin käynnissä väistöjä ja taivutuksia, ettei mee paikat jumiin, ja pikkupätkät ravia ilman satulaa. Raasu oli vieläkin niin väsynyt ettei paljoa reagoinut, kun heitin sille takkini päähän ja viskelin narua jalkoihin ym. siedätyshoitoa. :) Eipä se semmosta tarvii, ainakaan noissa asioissa. Kisojen jälkeen ollaan liikuteltu Miinaa pelkästään enkkutyyliin, vähän vaihtelua hakemassa itse kukin. Itselle kehittyi taas pientä laukkafobiaa jostakin, joten Miinaa oon ratsastellut käynti-ravi -akselilla toistaiseksi. Näistä lisää ja matkakisapostausta sitten tulevaisuudessa.

2 kommenttia:

  1. Jälleen kerran kivoja kuvia! Mielelläni laittaisin Sahyn tulossivulle kuvan Pegasoksesta Horsemanshipissa tai Trailissa, jotka se voitti. Jos sopii, laita meiliin lehti@sahy.fi. Myöhäiset juhannustoivotukset ;) T: Miia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, myöhäistä jussia vaan sinnekin! Laitoin sähköpostiin tulemaan jokusen otoksen. :)

      Poista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)