18. marraskuuta 2012

Päikkäilyä


Joo olin taas tallilla, ratsastin Päikkää. Kaikki oli ihan täydellistä,
 ku oon niin hyvä ratsastaa, kuten kuvasta näkyy. Ei mul sit muuta!


Mietin just näitä kuvia katellessa, miten kaikki mainosfirmat toimii ja ehkä jotkut bloggaajatkin. Esitetään vain asian parhaat puolet niin tekstissä kuin kuvinakin, jolloin luodaan illuusio, että ko. asia olisi tosiaan juuri näin hyvä. Kun taas tässä tapauksessa esim. tuo kuva on satuttu ottamaan juuri sillä hetkellä, kun Päikkä vähän laski päätään - ja hetken päästä viskasi taas ylös. Että olis niin helppo sepitellä tänne että joo meillä synkkaa ihan mielettömän hyvin ja laittaa aina vaan ne pari vahingossa onnistunutta kuvaa. Kukaanhan ei pakota nöyryyttämään itseään postaamalla näitä todenmukaisempia kuvia. Mutta. Mitenkä sitä sitten enää jälkikäteen näkisi ja muistaisi, mistä sitä on lähdetty ja mitä kaikkea päämäärän saavuttaminen on vaatinut? 

Issikka!
Eilen meidän yhteinen taival siis jatkui. Katja & Ruffe oli taas mukana hakemassa koiralle talleilukokemusta ja Katja kuvaamassa. En kerenny kissaakaan sanoa, kun se hölmö sheltti viilettää suoraan Päikän nenän edestä sen heinäkasan läpi. Niin siis tämän hevosen, joka on aika arvaamaton kun kyse on sen ruuasta. Eikä sana hokkikenkä myöskään merkinnyt koiralle mitään, takajalkojen takaakin oli ihan hyvä huidella menemään. Itsemurha-alttiudesta huolimatta Ruffe pärjäsi tallilla hienosti eikä saanut osumia niin hepoilta kuin koiriltakaan.


Alkuun käveltiin yks kiekka radalla, Katja ja Ruffe siinä vieressä, minä Päikän selässä. Nyt olin muistanut ottaa ne omat länkkäohjat mukaan, niin pääsin niitä testailemaan kentälle. Ja voi apua sitä tahmeutta! Taas sama reaktio kuin koeratsastuksessa. Selvästi ei ole hyvä ajatus mennä eka kävelemään radalle ja yrittää tulla sieltä enää kentälle, sillä vaikka suurella huhkimisella päästiin portista sisään, jatkui se muulimeininki aitojen sisälläkin. (Sillon pienellä juoksuttamisella Päikkä oli heti virkeempi selkään noustessa, täytynee jatkossa toimia niin.) Totesin että tää poni pitää nyt laittaa juoksemaan ja keventelin oikein reipasta ravia jokusen kiekan. Perään otin myös laukat molempiin suuntiin ja sen jälkeen kokeilin vähän taivutuksia käynnissä. Paljon notkeampi otus löyty sieltä satulan alta!


Mut eipä ollut Päikkä silti kovin mielissään käyntitehtävistä. Sulkutaivutus oli hirveän tylsä idea, eihän hänen kroppansa nyt semmoiseen taivu mitenkään! Yhden ohjan käännökset sujui tälläkin kertaa aika näppärästi eivätkä aiheuttaneet yhtä suurta närkästystä. Jatkoin viimekertaisia siirtymäharjoituksia, ravi-käynti-ravi. Laukkojen jälkeen Päikkä vertyy ihan eri hevoseksi ja nytkin se tarvitsi pelkän pohkeen ravin nostoon ja edelleen vain istuntaa käyntiin siirryttäessä. Kentälle tullessa ne avut oli luokkaa: Pohje. Naksautus. Kovempi pohje. "Ravi!" Raippa. Pohje pohje pohje raippa. "Naks naks raviiii!" Ja sitten se siirtyy. :D Vielä on herkisteltävää! 

Ette nähneet mitään! Se lurjus pullisteli kun laitoin ton
takavyön kiinni niin saatto jäädä vähän löysälle... :)
Lopuksi jogailtiin vielä ja laukattiin. Hain terävää reagointia nostoihin sekä tasaista rauhallista tahtia pää alhaalla. No, sain minä sellaista aina hetkittäin. Jotenkin se laukka vissiin tuntuu selkään isolta, mutta kun kattelin Katjan ottamia videoita, ei se niin hurjaa kyllä ole. Mun silmään (ja takapuoleen) Päikällä on länkkäriä ajatellen aika hyvät askeleet ihan luonnostaan ja kulkee mielellään puolipitkällä/pitkällä ohjalla. Siinä mielessä mulla ei ole juurikaan sille uutta opetettavaa, vaikkei ponilla oo länkkäriä oikeastaan menty. Ens kerralla vois kokeilla jotain helppoja trail-tehtäviä, mitä se niistä sanois. :)


Taisin tossa jo lipsauttaa, että videotakin otettiin. Koitan koostaa niistä pätkistä jotain kivaa katsottavaa seuraavaan postaukseen, mikäli koulukiireiltäni ennätän. Sillä välin mää toivon taas kommentteja kauhean kasan luettavaksi, mm. uudesta bannerista. :) Risut, ruusut, postausideat, kysymykset.. Kaikki tänne vaan! Ja tähän loppuun vielä kuvia eiliseltä, olkaa hyvä: 
12 kommenttia:

 1. Oliko tää peräti toinen vai kolmas ratsastus tällä hepalla!? Eihän yhteinen sävel voi löytyä samantein. Eikö koko harrastuksen suola katoaisi jos kaikki onnistuisi kuin napistapainaen ensiyrittämällä!?

  Hienoja kuvia ja mukanavan näköistä menoa. Kivan näköinen heppanen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljäs jos ihan kaikki kerrat lasketaan (se ensimmäinen oli siis yks testikerta lähes vuosi sitten). :) Joo se on ihan totta, valitsin Päikän ihan tarkoituksella ja samasta syystä ylipäänsä hevosia harrastan.

   Ehkä eniten näitä kummia ajatuksia aiheuttaa se Miinan ja Päikän välinen ero. Toinen lähtee laukkaan pelkästä ajatuksesta ja toista pitää patistaa ja puskea hiki virraten. :D Näin karkeasti yleistettynä. Hyvällä mielellä pusken eteenpäin ja odotan sitä päivää, kun se itepäinen poninjäärä onkin herkkä western-ratsu. :)

   Poista
 2. Hienoja kuvia ja hyvinhän teillä jo näyttää sujuvan!! :---D Mä ainakin välillä syyllistyn laittamaan niitä parhaimpia kuvia.... Oikeastaan siksi että musta on ihanaa että meidän parhaat pätkät on saatu ikuistettua ja muistutkseksi itselleni että hyviäkin pätkiä oli koska joskus vaivun liikaa epätoivoon :D Ja hei jos Päikkä on parempi laukan jälkeen niin voisithan joskus kokeilla että alottaisit suoraa laukassa? (siis käyntien jälkeen) :)

  Ja haluun PIAN tulla kattoo tätä ihanuutta :o siis voi vitsi oon ihan rakastunut tähän ! (joku kummallinen heikkous kimoihin hevosiin........)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuokin on kyllä totta. :) Mullekin tulee niin hyvä mieli niistä kuvista, missä näyttää että nyt oikeesti homma toimii!

   Hmm, en oo varmaan koskaan kokeillut, niin orjallisesti aina ne kevyet ravit siihen alkuun. :D Jotenkin oon mielessäni ajatellut ne pakollisiksi, että menee pollelta jalat rikki, jos ei ravaa ensin. Mut ilmeisesti pitkät alkukäynnitkin ajaa saman asian...?

   Tuu ihmeessä! Koitetaan sopii joku hyvä päivä. :)

   Poista
  2. Mäkin oon pitkään orjallisesti noudattanut linjaa käynti - kevytravi - laukka (liekö ratsastuskoulusta opittua?), mutta asiaa tutkittuani oon tullut siihen tulokseen että joskus ne laukat on parempi ottaa heti alkuun, kun saa hepan heti paremmin liikkeelle ja rasittaahan ravi esim. etusia enemmän kuin sitten laukka :) Mutta joo pitkät alkukäynnit ja hei voihan sitä pari kiekkaa ravailla ja ottaa ne laukat vaan siihen suht nopeasti mukaan jos suoraan laukalla alottaminen tuntuu vaikealta (ainakin mulla tuntuu) ! Questa ainakin herää paremmin kun laukkaa alussa eikä jää hinkuttamaan laiskaan raviin :)

   Niin ja Päikkä näytti näissä kuvissa jo ihan kunnon länkkäponilta! Ja oot niin taitava ja tollanen et meet kuitenki hevosen mukaan, etkä rupee rynttää mitään mikä on teille (vielä) liian vaikeaa niin hyvä tosta tulee :) Ja kannattaa ehkä käydä mielummin kävelemässä loppu käynnit siellä radalla niin se on Päikälle kiva lopetus etenkin jos se on vähän haluton palaamaan sieltä takaisin :') aww!

   Poista
  3. Hei hyvä tietää, kiitos vinkeistä! Täytynee ens kerralla kokeilla tuota. :)

   Joo näin oon vähän todennut että jos radalle mennään niin joko lopuksi tai sit ratsastetaan kokonaan siellä.

   Poista
 3. Siman kanssa joskus lämpättiin laukassa, etenkin yhteisen taipaleen alussa. Tamma kävi kierroksilla uudesta ratsastajasta (?) ja tarjosi ravin sijaan laukkaa. Sitte laukattiin. Mut siinä tietysti piti katsoa, että laukka oli rauhallista ettei tule venähdettyä mitään. Siman kanssa se oli helppoa, koska jos se oli siinä mielentilassa niin hevonen oli niin onnessaan saadessaan laukata, että se oli laadultaan ihanan pehmeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta. :) Päikkää taas tuskin ilahduttaa joutua juoksemaan, seisoskelu on enemmän sen juttu, mut on se toisinaan ihan reipaskin, et ei siitä oikein tiedä vielä. Kokeilemalla selviää!

   Poista
 4. Hui kun oikein pelästyin tuon ekan kuvan kohdalla, että olet käynyt varastamassa mun hevosen :D mutta ei se sitten ihan identtinen ollutkaan.

  Kivan näköistä menoa, ja kiva lukea länkkäriaiheista blogia. Hyvää jatkoa Päikän kanssa!

  terveisin Sanna, joka on menneisyydessään vuokrannut Aziraa. Pieni maailma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, voi ei, sori että säikähdit. :D

   Oi niinpä onkin, taas kerran, nää hevospiirit pienet. :) Kiitoksia kommentista!

   Poista
 5. Mun mielestä näytätte oikein hyvältä parilta.. :)

  VastaaPoista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)