2. marraskuuta 2012

Hevosta mä metsästän


Okei, paljastetaan nyt vaikka mitään päätöstä ei ole tehty, että mikäs se eilisen koeratsastuksen hevonen oikein oli. Kyseessä oli ennestään tuttu, kaverini Emman omistama Riima-tamma.


Emmaan tutustuin vuonna nakki ja muusi ekalla western-leirilläni, Hovin Ratsutilalla. Osuttiin parina vuotena samalle leirille ja facebookissa pidetty yhteyttä aika laiskasti sen jälkeen. Kesällä Emma hankki itselleen ihka aidon quarterin, lännenkoulutetun, ja tarvitsi lomansa ajaksi sille liikuttajaa. Postauksen kuvat on siis niiltä heinäkuun päiviltä, kun Riimaa ratsastelin ja ovat kaikki Kimmon ottamia. Myös Jamilla on siltä ajalta kuvia, sateisia peruslänkkäröintikuvia. Näissä taas menen aurinkoisesti trailia. :)Emma oli yksi näistä western-tutuista, joilta lähdin ekana kyselemään, tietääkö yhtään vapaita western-vuokrahevosia. Yllätyksekseni Emman oma mussukka Riima oli tarjolla. Alkuun vähän epäröin, sillä se on aika erilainen hevonen jos Miinaan verrataan, ja kesällä vielä viskeli päätä ja oli hommat vähän hakusessa. Aattelin lopulta että pakko se on käydä ainakin testaamassa, hieno hevonenhan se on, ja oli kyllä Emma tehnyt paljon töitä sen kanssa kesästä tähän päivään! Kattelin ensin miten Emma sitä ratsastaa ja otin vähän videotakin (löytyy heidän omasta blogistaan), ja heti näki, että tamma on muuttunut. Ei se mikään sekopää ollut alkujaankaan, nyt oli turha pään viskely jäänyt pois, sen sijaan taipui kauniiseen jogiin matalaan muotoon. :) En lähde tän enempää analysoimaan, Emma itse tietää paremmin ja on varmasti aiheesta kirjoitellut itsekin!
Isoin ero Riiman ja Miinan välillä on herkkyys. Totesin tässä yks päivä, että Miina on herkin hevonen, jolla oon koskaan ratsastanut. En aikasemmin tajunnutkaan, että se on oikeasti ihan älyttömän herkkä. Niinpä on Riimakin herkkä, mutta ei sellainen ääripää. Sitä on ratsastettu paljon kannuksilla, niinpä se vaatii ne ainakin toistaiseksi ja paljon enemmän sain tehdä itse töitä että hevonen pysyy halutussa askellajissa. Nyt alan kuulostaa ihan laiskalta aloittelijalta. :D "Mä en jaksa enää, tää ei liiku!!" 

Siispä tekis mulle ratsastajana ihan hyvää mennä toisenlaisella western-pollella, vaikka joo, olen mieltynyt juuri näihin yliherkkiin ja ne on vaan se mun juttu. Toisaalta, pitää ottaa se mitä on tarjolla ja kuten todettu, vaihtoehdot ei ole huonot. 

Sunnuntaina on todennäköisesti seuraava koeratsastus ja katellaan taas sen jälkeen, mikä on tilanne. Näistä ja muista postauksista haluisin taas palautetta, kommenttia, toiveita jne. Onko kiinnostavaa, tylsää, millasia teemapostauksia haluatte? (Kun niitä oli kyselyssä toivottu.) Pommittakaa tekstillä!

hetkellisesti hallittu laukka
tyypillinen protesti

2 kommenttia:

  1. Riima on Tamma ja välillä tosi erikoinen sekoitus herkkyyttä ja tuupattavuutta :D Hauska toi vika kuva, näitä en ollut nähnytkään. Näyttää lähinnä laamaoravalta (siis siinä vikassa) xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo näitä en saanu sillon kesällä aikaseks julkasta ikinä ja nytkin jouduin oikein raakkaamaan et missä ohjat ei näytä aivan jumalattoman pitkiltä tai ilme kauhistuneelta. :D

      Poista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)