13. toukokuuta 2012

Laukkaa, musaa ja maastoa

Varoitus: Tämä postaus sisältää kuvamateriaalia, joka on laadullisesti ala-arvoista (Nokia) ja voi järkyttää valokuvausharrastajia (Canon- ja Nikonistit).

Nyt viime aikoina on himmailtu sitä laukkaa, kun Miina viikko sitten suoraan sanottuna pimahti täysin, kun yritin sillä laukata. Alkuviikosta ei ollut mitään ongelmia, tosin pidettiin laukka lyhyinä nostoina ja ympyröinä jne. Eilen sitten nostelin sitä taas ja totesin saman: ei mitään ongelmaa. Niinpä ympyrän jälkeen jatkoin uralle ja mentiin muutama kierros, Miina oli ihana. :) Tietyissä kohdissa se koki välttämätöntä tarvetta spurtata, näissä tietysti pidätin ja varauduin etukäteen, mutta ei voinut laskea rynnimiseksi, niin rauhassa mentiin. Vasempaankaan ei niin hirveän montaa väärää tullut, siinä sai vaan olla tarkkana ettei kulmassa tipahda raville. Eli jee me laukataan taas! :) (Ja sit koputetaan vähän puuta ja toivotaan ettei se sekoo uudestaan huomisella tunnilla...)

Kuten tuosta alusta jo vähän vihiä sai, eilisessä ohjelmassa oli pääty-ympyrä, jonka puoliväliin pystytettyjen tötsien väliin tein siirtymisiä ja pysähdyksiä. Laukassa jätin ne vähemmälle, halusin vain toimivaa, nättiä laukkaa, mutta muutaman siirtymisen otin laukasta käyntiin ja tosi hyviä tuli! Ravissa siis suurin osa tunnista tätä harjoitusta, mikä ehkä muistuttaa enempi koulua kuin länkkäriä. :) Mut western-kisoissa varsinkin on todella tärkeää, että siirtymiset osuu just eikä melkein merkin kohdalle, joka usein on tötsä.

Jotta reeni ei olis aivan tylsää ja tavallista, olin taas köyttänyt kuulokkeet kypärän hihnoihin kiinni (napit ei pysy korvissa vauhdissa ja näin myös kuulen ympäristön äänet) ja laittelin vähän musaa siivittämään meidän menoa. Keräsin tähän alle osan biiseistä, joiden tahtiin mentiin:

Rascal Flatts - Me and my gang
Rentoa ja menevää kantrifiilistä. Voitte kuvitella sen fiiliksen, kun lähdin nostamaan vasenta laukkaa ja se nousi heti oikein ja sitten me kiidettiin pitkää sivua tuon "naa naa nanana naa" -kohdan tahtiin. :D Teki mieli nostaa kädet ilmaan!
http://www.youtube.com/watch?v=mKM6d53thNs

Garth Brooks - That girl is a cowboy
Rauhallisempaa kantria käyntitauon ajaksi. Mun henkilökohtainen itsetunnonnostatusbiisi. :D
http://www.youtube.com/watch?v=M50XI2n2khU

Travis Tritt - T-R-O-U-B-L-E
Toinen laukkailubiisi, tässäkin enemmän meininkiä, vaikkei Miina biisin nimen veroinen ollutkaan. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=Hx7-OiwjRr0

MUOKS. 19.05.12 
Juan Magan Feat. Pitbull & El Cata - Bailando Por El Mundo
http://www.youtube.com/watch?v=IhXRc1aVRF0
Unohdin tietenkin yhden mainitsemisen arvoisen biisin, joka oli meidän loppuverkkabiisi. :) Tämän tahtiin lönköteltiin hyväntuulista, rentoa ravia.

Kentällä hääräilyn jälkeen suuntasin sinne minne oon jo jonkin aikaa kaivannut - metsään. Satulahuoneen vierestä lähtee metsätie, joka muuttuu hyvin pian niin märäksi ja soiseksi, ettei sinne ole asiaa - Päivin blogista (merulaox) voitte lukea mitä siellä on - niinpä koukattiin vasempaan tavallaan satulahuoneen takana olevaan kallion päällä kasvavaan metsikköön ja puikkelehdittiin hetki pieniä polkuja ees taas. Jossain vaiheessa korvissa ujeltava tuuli sai Miinan täpisemään sen verran, että tultiin maasta käsin takaisin ihan mielenrauhani takaamiseksi.

mahtava selästä käsin -maastokuva

Tänään menin käymään tallilla, kun Janette ei työvuoronsa takia päässytkään ja mulla oli nyt tavallaan yks ylimääräinen Miina-päivä. Päivin toiveesta pidettiin se kevyenä, lähestulkoon vapaapäivänä. Laitoin Miinalle naruriimun päähän, köysi käteen ja tällä kertaa mentiin maasta käsin takaisin metsään. Maastossa Miina tuntuu aina selvästi "sähköistyneemmältä" tai valppaammalta kuin kentällä, ja sen huomasi nytkin, mutta ihan rennosti kulki eikä kertaakaan säpsyillyt mitään. Istahdin kivelle ihmettelemään kaunista säätä ja Miina pisti piknikiksi. Ongelma vaan oli, ettei metsässä ollut mitään hyvää syötävää. Sammal ja varvut maistui ällöiltä, joten oli kaivettava maata, jos vaikka jokunen juuri olisi maukkaampi. Ei olleet kyllä nekään. Maastosta jatkettiin kentälle, jossa sidoin köyden riimuun kiinni ohjiksi ja hyppäsin selkään. Käppäiltiin rennosti pitkin ohjin ja otettiin parit ravipätkät sen ihmeempiä vaatimatta. Istuntaa koitin käyttää pysäyttämiseen ym. ja haaveilin jo että laittasin portit kiinni ja köyden irti riimusta, pelkästään kaulalle naruksi ja ratsastaisin "ilman varusteita". :D Mutta joo, ei olla ihan siellä vielä, sillä pysähdykset istunnalla onnistui vaan kun aita tuli vastaan ja sen juurella sattui kasvamaan herkullista ruohoa...

Lopuksi mentiin fiilistelemään kesää isolle pellolle/laitumelle ja Miina sai vihdoin jotain hyvää syötävää. Tässä Minskin metsäretki ja kesäfiilikset kuvina:


erä-Miina

 tällasia näissä Sipoon metsissä tulee vastaan harvase päivä

"ihan varmaan täällä maan alla on jemmassa jotain parempaa..." 

metsäpose vol. 1

metsäpose vol. 2

kesä! ja ruoho!

PS. Päivi, onko nyt naruriimu sidottu oikein? :D (Meillä oli ilmeisesti eri tyylit laittaa niitä kiinni ja yritin nyt löytää sen Päivin tavan.)

3 kommenttia:

 1. Meillä ainakin naruriimu on noin sidottu, että "töyhtö" tulee taakse :D
  Käyppäunkin blogin puolella ja jos kolahtaa niiin lukijaksi saa toki liittyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näin aattelin, vasenkätisenä sitä välillä huomaa tekevänsä vähän erilaisia ratkaisuja.. :D
   Kiitti vinkistä, minäpä kurkkaan!

   Poista
 2. Kyllä se näyttäis olevan oikein...katotaan se vielä livenä... :)
  Niin ton kun sitoo väärin päin, niin se ei sitten auki lähdekään jos hevonen kiskoo sen kireälle...
  joo Hannan vasenkätiset jutut on välillä vähän outoja! :D

  ps. onpahan hirveitä kuvia... :D :D

  VastaaPoista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)