6. toukokuuta 2012

7 faktaa minusta

Kaappasin tämän "palkinnon" siskoni blogista. Katja oli hövelisti joustanut säännöistä ja luvannut awardin eteenpäin kaikille lukijoilleen - kiitos siitä. :D Niinpä en minäkään lähde ketään nimeämään, nappasin tämän lähinnä että on kiva päästä noita faktoja kertomaan, ja jos joku haluaa ihan kaavan mukaan mennä, laitoin alkuperäiset säännöt tähän alle. :)


Säännöt:
1. Nimeä 15 bloggaajaa
2. Kerro heille tunnustuksestasi
3. Kerro 7 satunnaista faktaa itsestäsi
4. Kiitä bloggaajaa, jolta sait tunnustuksen
5. Lisää The Versatile Blogger Awardin kuva postaukseesi


1. Sain 3-vuotiaana oman ponin. Shettistamma Sweet Dolly oli tuolloin itse 4-vuotias ja kuulemma pompannut pystyyn ekaa kertaa kun selässä olin. Topakkana tyttönä otin toki harjasta kiinni ja siellä pysyin. Dolly asui lähellä kesämökkiämme isoäitini maatilalla toinen shettis seuranaan, ja jokusen kerran kesässä kävin ponia moikkailemassa. Olin liian nuori tajutakseni miten onnekas olin, ja kun sitten keväällä 2002 päätin, että nyt vietän koko kesän Dollyn kanssa ja ratsastan paljon jne., tamma piti lopettaa. Vähäinen liikunta ilmeisesti aiheutti ongelmia jaloissa ja lopulta se ei kivuiltaan raaskinut edes kävellä laitumella luokse, kuten oli tapana, vaan jäi surullisesti hörisemään tallin ovensuuhun. Vuosien jälkeen asia kaivelee yhä ja olen niin miljoonat kerrat nähnyt unta, että Dolly on vielä elossa. En saanut enää uutta ponia sen jälkeen, en tiedä olisinko halunnutkaan juuri silloin, mutta isoäitini ei enää jaksaisi hevosesta huolehtia.

pieni minä ja isäni Dollyn kyydissä

2. Asun yhdessä poikaystäväni kanssa vuokrakämpässä, mutta kuulun uusioperheeseen. Äitini meni uusiin naimisiin teinivuosinani ja asuu nykyään yhdessä miehensä, hänen tyttärensä ja siskoni kanssa. Tuon "siskopuolen" lisäksi minulla on "velipuoli", joka asuu myöskin jo omillaan. Isäni puolestaan muutti Viroon, kun olin kymmenen korvilla ja asuu siellä kera uuden vaimonsa, jolla on kolme aikuista lasta ja pari lastenlastakin. Näitä virolaisia "sisaruspuolia" näen todella harvoin, joten vaikea mieltää kovin läheisiksi sukulaisiksi, toisin kuin nuo joiden kanssa olen asunutkin jokusen vuoden.

3. Rakastan matkailua. En lentokoneessa istumista alkuunkaan, mutta perillä on aina mahtavaa! Perheen kanssa ollaan noin joka toinen vuosi tehty joku viikon rantalomareissu akselilla Espanja-Kreikka-Kroatia. Näistä tuo jälkimmäisin oli tähänastisista reissuista ehdottomasti paras ja suosittelen kohdetta lämpimästi kaikille. Noiden lisäksi olen käynyt lapsena monessa muussakin maassa, eniten nyt haluttaisi lähteä esim. Islantiin tai Norjaan jollekin mielettömälle ratsastusvaellukselle. Italia puolestaan houkuttelee ruokakulttuurillaan ja USA sekä Australia aitoine rancheineen ja cowboyneen. (;

Dubrovnikin vanhan kaupungin satamassa viime kesänä

4. Olen valmistunut leipuri-kondiittoriksi muutama vuosi takaperin, mutta terveydellisistä syistä teen toistaiseksi töitä kaupan kassalla. Se ei ole ihan yhtä luovaa ja mielekästä työtä, mutta jollain se vuokrakin täytyy maksaa. Saadakseni elämääni taas jotain kiinnostavampaa puuhaa, hain tänä keväänä opiskelemaan ja kuumeisesti odottelen kesäkuun 14. päivää! Hain tälläkin kertaa ammattikouluihin: ykkösenä valokuvaukseen (media-assari), kakkosena uusmediaan (media-assari) ja pariin maalarikouluun.

itsetehdyt valmistujaiskakut ja itse valmistunut

5. Teini-ikäisenä olin yhtenä kesänä töissä muuan tuttavani myyntitallilla. Parina viikonloppuna hoidin tallia kutakuinkin yksin, hoidin hevosten tarhauksen, ruuat & vedet sekä putsasin boksit. Talli oli pieni, muistaakseni 6 karsinaa, ja asukit vaihtelivat ulkomailta tuoduista nuorista este/koulu pv'istä ihan suokkiravureihinkin. Palkka oli pieni, mutta sen lisäksi sain osalla näistä hevosista ratsastella ihan mieleni mukaan, mikä oli toisinaan hauskaa ja toisinaan pelottavaa. :D Mieleenpainuvimpia suosikkejani oli Spare-niminen pv-tamma, joka ekaa kertaa kun selkään nousin, oli jo laukassa ennen kuin sain toista jalustinta jalkaan. Ei se ryöstämään lähtenyt tai mitään kiitolaukkaa, se vaan tykkäsi laukata. Toinen ihana tamma oli Juliet (tai Juliette, en enää muista)-piensuokki, joka oli hurjan kaunis, mutta peitsaamisen takia lähti pilkkahintaan. Eipä se meidän menoa haitannut. :)

Juliet

Spare

6. Ratsastuksen lisäksi harrastan edelleen valokuvausta, sitä olen tehnyt jo yli 10 vuotta. Muita lyhempiaikaisia harrastuksiani ovat olleet diskotanssi, rivi/kantritanssi ja piirtäminen. Saatan edelleen joskus piirrellä, mutta en kovinkaan tavoitteellisesti. Samoiten kantria olisi kiva päästä taas tanssimaan, muutenkin kuin kotona. Hyvän lihasmuistin ansiosta muistan edelleen muutaman vuoden takaa opituista koreografioista noin 15 kappaletta ja jotta ne muistaisin jatkossakin, treenailen niitä kotosalla noin kerran kuussa. :)

7. Täytän kesäkuun lopuilla 22 vuotta ja sitä juhlistetaan tietenkin tuttuun tapaan mansikkakakulla (jonka minä itse teen) kesämökillä perheen ja mummon kanssa. Noihin aikoihin olen oletettavasti kesälomalla, joten eiköhän siihen jotain muutakin hauskaa vielä keksitä. (; Mökkeilyn lisäksi olisi tarkoitus käydä Virossa isän luona ja tällä paljon puhutulla Hovin Ratsutilan lännenleirillä! En malta odottaa kesää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)