24. toukokuuta 2012

Kysymyshaaste

Sama logo, erityyppinen haaste. Tämän minut haastoi tekemään Suvi, kiitos hänelle. :) Sääntöjen mukaan kiitän haastajaani, vastaan hänen keksimiin 11 kysymykseen ja keksin uudet 11 kyssäriä seuraavalle 11 blogille, jotka haastan. Suvi oli mielestään saanut vaikeita kysymyksiä ja keksi itse sitten vielä vaikeempia, kiva... :D Mulla löi pää taas tyhjää, joten seuraavat sai suht helppoja.


1. Hetki/hetket elämässäsi, jotka ovat sinua eniten muuttaneet?
Noin yleisestiottaen sanoisin vastoinkäymiset. Sellaset hetket, joina joutuu luopumaan pitämästään työstä terveytensä takia ja joutuu miettimään puolet elämästä uusiksi. Siinäkin oppii uutta, keksii miten tästäkin selviydytään eikä se jälkeenpäin jää harmittamaan.
Sitten taas jos mietitään ratsastuspuolta, niin siinäkin vastoinkäymiset joo, mutta eniten ehkä nostaisin tässä jalustalle ensimmäisen leirini Hovin Ratsutilalla vuonna 2004. Leirille mennessä olin vielä toipumassa viisi vuotta kestäneestä hevospelosta, joka oli enää laukka- ja maastopelko siinä vaiheessa. Hovin ihanien arabien kanssa opin eroon siitäkin ja tutustuin mahtavaan lännenratsastukseen, joten se on ehdottomasti hetki ja paikka, jotka on mua ratsastajana muuttaneet.

Kesän -07 leirin barrel racing -kisat Ziderin kanssa. Yleisleireillä vedettiin aina riimuilla & ohjilla, ilman satulaa noi skabat. 
Nykyään me western-leirien nössöt mennään suitsilla ja lännensatuloilla, varmuuden vuoksi. :D 

2. Mikä on sinulle tärkeintä elämässäsi?
Kääk, pitääkö tähän valita vain yksi asia? Sanon läheiset. Siihen kategoriaan luettelen kaikki minulle tärkeät ihmiset ja eläimet, Kimmo, Miina, Niilo, perhe, sukulaiset, ystävät... Ilman heitä elämä tuskin olisi elämisen arvoista.

3. Parhaat puolesi hevosten kanssa?
Varmaankin sellanen jämäkkyys ja johtaja-asenne. Mitä enemmän niiden kanssa puuhailee, sitä enemmän niiltä oppii ja nykyään varmasti se tieto on kasvattanut ymmärtäväisyyttä ja ehkä vähän kärsivällisyyttäkin.

4. Huonoimmat puolesi hevosten kanssa?
Vaikka tuossa totesin sen vähän kasvaneen, täytyy silti listata toi kärsivällisyys tähänkin. Sitä haluaisin enemmän, samoin rauhallisuutta tietyissä tilanteissa ja ratsastaessa etenkin kehonhallintaa paremmaksi, minkä usein huomaa olevan puutteelista tuon sipsuttaja-arabin kanssa: välillä oon lyödä päätäni harjamartoon ja seuraavassa sekunnissa keikun takakaarella.

5. Miksi sinulla on blogi?
Monesta syystä. Kirjoitan tätä sekä muille että itselleni. Westernistä kiinnostuneille ja siitä vähemmän tietäville, ystävilleni joita hevosteluni kiinnostavat, ja niin edelleen. Itselleni kirjoitan ajatusten selkeyttämiseksi ja asioiden muistamiseksi. Edellisestä vuokrahepasta pidin pientä päiväkirjaa ihan vaan Word-tiedostoon, että muistaisin mitä oon minäkin päivänä tehnyt ja miten ollaan edistytty. Plus oon aina ollut vähän tällanen netti-intoilija, joten ulkkien ja kokonaisuuksien suunnittelu on kivaa. :)

6. Mikä tekee sinut onnelliseksi?
Terveys, perhe, ystävät, eläimet, hyvä sää, hyvä ruoka ja juoma, ja kaikki mieluisa puuhastelu. Ykkösenä tietysti ratsastus, ja ihan parasta on kun mahollisimman monta näistä voi yhdistää. :)

Löysin vanhan kuvan musta ja ex-hoitoheppa Wellusta jokusen vuoden takaa. 

7. Miksi harrastat ratsastusta/hevosia?
Välillä mietin sitä itsekin, ja on vaikea löytää yksiselitteistä vastausta. Koska pidän siitä, se on ehkä se simppelein. Ratsastus tuo ihanaa vapauden tunnetta ja seurallisena tapauksena nautin kävelylenkistä ihan jalkaisinkin enemmän, jos mulla on hevonen mukana matkassa. Kuten aiemmin totesin, nää eläimet on opettaneet mulle niin paljon ja haluan viettää mahdollisimman paljon aikaa niiden kanssa, jotta oppisin yhä lisää.

8. Tavoitteesi hevosten kanssa?
Tulikohan se nyt jo osittain tuohon äskeiseen... :) Eli oppiminen ennen kaikkea. Tätä oppimista toivon tapahtuvan niin itsenäisessä ratsastelussa kuin valmennuksissa ja tulevissa kilpailuissakin. Tällä hetkellä tähtään saumattomaan yhteistyöhön Miinan kanssa, joka toivottavasti tulevaisuudessa johtaa rentoihin maastoretkiin ja joskus vielä sijoituksiakin tuottaviin kisaosallistumisiin.


9. Huonot tapasi?
Stressaaminen. Tätä en voi liikaa korostaa. Mä stressaan koko ajan ja kaikesta, enkä osaa lopettaa sitä. Se tosiaan vaikuttaa jo tällä iällä mun terveyteenkin ja pitäis saada oikeesti kuriin. Tietenkin laiskuus on helposti tähän lueteltavissa, mut yhtä pahana kuin tota stressaamista vois pitää on myös itkeminen. Harrastan sitä ihan älyttömän usein, eikä sitä oikein tunnu kukaan ymmärtävän, mutta se on kans jotain mitä en pysty hallitsemaan. Reagoin kaikkeen voimakkaasti tunteella, oli se sitten iloa tai surua, ja pahimmassa tapauksessa noista molemmista pääsee itku. :D

10. Mitä ilman et voisi elää?
Happea? Sydäntä? Näitäkin asioita on aika paljon, mutta onneksi ihminen on aika sopeutuvainen olento. Kyllähän sitä varmaan oppisi elämään ilman rakkaita ihmisiä tai tietokonetta tai karkkia, vaikka se kipeää alkuun tekisikin. Mut siitä en tiedä olisiko musta elämään, jos olisin sokea. Oon sitä monesti miettinyt, että näkö on ehkä aisteista antoisin ja jos sen menettäisin, voisi olla aika raskasta.

11. Mikä on elämän tarkoitus?
Just kun olin huokasemassa helpotuksesta että selvisin näistä kyssäreistä... :D
Mitä tässäkin postauksessa oon jo moneen otteeseen painottanut, niin varmasti elämässä tärkeintä on oppiminen. Muista ihmisistä, omista virheistä, kaikesta. Löytää se, mikä on itselle tärkeää, tavoitella unelmiaan ja olla onnellinen. Näin mä olen sen ajatellut ja pyrkinyt elämään sen mukaan, minkä nyt tässä yhteiskunnassa pystyy. Ilman rahahuolia ja "pakollista" työntekoa olisin onnellisempi, mutta optimisti osaa ottaa niistäkin ilon irti. :)


Kysymykset seuraaville: 
1. Millaisia blogeja luet ja miksi?
2. Mikä on parasta kesässä?
3. Jos olisit eläin, mikä eläin olisit ja miksi?
4. Missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua?
5. Mitä kadut tähänastisessa elämässäsi?
6. Mitkä ovat elämäsi parhaita puolia?
7. Jos voittaisit lotossa viisi miljoonaa, mitä tekisit rahoilla?
8. Jos et bloggaisi blogisi nykyisestä aiheesta, mistä muusta voisit pitää blogia?
9. Mitä muita harrastuksia olet kokeillut kuin nykyisiäsi?
10. Mikä hevosissa/koirissa/muissa eläimissä ärsyttää? (valitse blogisi aiheen mukaan)
11. Mikä on hevosissa/koirissa/muissa eläimissä parasta? (valitse blogisi aiheen mukaan)


Ja uhrini ovat: 
Katja
Aino
Marika
Anni
Susanna
Lotta
Niina
Sanni
Heli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)