7. syyskuuta 2015

Kuvia: Žemaitukas vauhdissa

Tästä Tuiken tallin tuoreimmasta tulokkaasta en ole tainnut juurikaan tänne kirjoitella. Kyseessä on 9-vuotias ruuna Kanalas, joka aloittelee kisaponin uraa Tuiken tyttären Kukan kanssa. Se on kotoisin Liettuan valtion siittolasta, joka kasvattaa ja suojelee sukupuuton partaalla käynyttä rotua, žemaitukasta. Kanalas, tai tutummin Kantsu, on Liettuassa eläessään kisannut kenttää ja onkin hyvä hyppääjä.

Yhtenä leirittömänä iltana päästimme Kantsun ja Netan kentälle juoksemaan. Netta kävi maltillisesti kertaalleen piehtaroimassa ja siirtyi sitten kentän päätyyn pieneen ruohoisaan aitaukseen makustelemaan. Kanalas puolestaan revitteli huolella, palasi daaminsa seuraan haukkaamaan välipalaa ja sitten taas mentiin. Tässä postauksessa onnistuneimmat ruudut siltä illalta.

Omia lemppareitani ovat ainakin 2 ja 15. Kakkosessa valo tulee kivasti sivulta, jolloin hevosen koko varjo näkyy siluettina maassa. Myös hevosen muoto on kiinnostavan epätavallinen: pää alhaalla vaikkakin täydessä laukassa. Ja tietenkin, Netta photobombaa taustalla. Priceless!

Kuvassa 15 Kantsulla on niin söpö ilme. Siinä kuvassa jotenkin tulee esiin sen kultainen luonne. Kantsuhan on tallissa mitä ihanin haliponi. Sen karsinalla vierähtää helposti tovi jos toinenkin. <3

Jotenkin näissä kuvissa näkyy kivasti Kanalaksen eri puolet. Joissain kuvissa se on vauhdikas, voimakas, kiihtynyt, pehmeä, herkkä, komea, humoristinen, rauhallinen...


Minkä kuvan Kanalas silmääsi eniten miellyttää ja miksi? :)

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23


2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis ja ilmeikäs hevonen - ja upeita kuvia jälleen kerran! :) Mulle Kanalaksen lempeys näkyi hyvin kuvasta 8, jossa se vinhasta vauhdista huolimatta näyttää jotenkin huomaavaiselta ja ystävälliseltä. Huumoripuolta taas näkyi huulta myöten kuvassa 6, ja kakkoskuvan asento on hieno varjoineen! Varjot tekivät kiehtovan myös kuvasta 20. Siitä tuli myös jotenkin kesä-Suomi- ja juhannusolo. Varmaan siksi, että vehreiden lehtien varjot täplittävät hienosti heppasen kylkeä ja otsaa. Ei saa vielä olla kesä ohi, ei, ei, ei... (Jään siis vielä toviksi näitä kuvia ihailemaan...) ;)

    VastaaPoista
  2. Tosi kaunis ja lihaksikas poni :) Onko Kanalas kuinka korkea? Mä tykkäsin erityisen paljon kuvasta 20.

    VastaaPoista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)