5. lokakuuta 2013

Koottuja koirakuvia

Viime aikoina en ole juuri kirjoitellut, kun tuntuu ettei ole mitään mistä kirjoittaa. Tällä viikolla en Klaaraakaan nähnyt koulukiireiden takia. Ainoa mitä rästissä tuntuu olevan, on kuvapostaukset (ja kissoista pitäisi tehdä päivitys, kun löydän jostain intoa kirjoittaa niistä). Eli tällä kertaa niitä kuvia sitten.

Kokosin yhteen koiramaisempia otoksia tästä syksyn varrelta. Ensimmäiseksi voisin esitellä tämänhetkiset vakiohoitokoirani Maisan ja Tillyn, joiden seurasta nautin tätä nykyä lähes joka viikko. Maisa on 5-vuotias perhoskoiranarttu ja Tilly puolestaan 8-vuotias cockerspanielinarttu. Heidän emännällään on töissä pitkiä päiviä ja muutenkin touhukas elämä pienen lapsen kanssa, niinpä minä tarjoan vähän lenkitysapua ja muita virikkeitä näille herttaisille koirille. Ovat äärettömän kilttejä ja kuuliaisia eläimiä molemmat, näiden luokse on aina mukava mennä.

Arkistoista löysin myös pari kuvaa siskoni Katjan hoitokoirasta Morriksesta, joka oli mukanamme eräissä mätsäreissä. Katja kävi näyttämässä Ruffen kehässä, Morris oli lähinnä kokemusta hakemassa seurakoirana. Ruffesta ei tullut näissä haastavissa puolivarjo-olosuhteissa yhtään oikeasti hyvää kuvaa, niinpä tässä vain Morriksen pärstästä pari näpsyä. Morris on rodultaan perun karvaton, mutta kuitenkin karvallinen ja mun ehdoton suosikki Katjan hoidokeista. Hauska persoona. :)

Tällä viikolla kävin taas koirauimalalla kuvailemassa. Katja on nimittäin päässyt sinne työharjoitteluun - lisää hänen omassa blogissaan. Hän oli saanut suostuteltua äidin tuomaan perheemme cairnterrierivanhuksen Lassen kokeilemaan uimista, ensimmäistä kertaa sisätiloissa. Lasse on aina tykännyt hakea keppiä luonnonvesissä ja mökillä uimaan lähtiessä juokseekin itse mielellään veteen. Uimalassa käyminen oli vähän eri juttu, outo paikka ja erilaisia sääntöjä, mutta äkkiä Lasse ne oppi ja innostui kovasti puuhasta. Aluksi herra sai päälleen liivit, jotta häntä oli helpompi ohjata tarpeen tullen. Huomattiin pian, että osaa homman, niin sai uida ilman. Kohta 13 vuotta täyttävälle koiralle uiminen on varmasti mitä parhain liikuntavaihtoehto, kun lihaksia ei juuri ole ja takapään toiminta hyvin kankeaa nykyään. Josko tästä saisi arkielämää helpottavan harrastuksen Lasselle. :)


Kommentoi rohkeasti mitä tykkäsit! :)


2 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja kivoja kuvia :) Ihan mielenkiintoista lukea välillä muustakin kuin hevosista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näin oon myös todennut, että itsellekin sopivaa vaihtelua nää muut aiheet välillä.

      Poista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)