9. elokuuta 2013

Malliponi

Postauksen kuvat (c) Ann-Marie H.

Pari viikkoa sitten oli Anni mukana tallilla, kun kävin Klaaraa maastakäsittelemässä. Otettiin ihan poseerauskuvia harkituissa ympäristöissä sekä tilannekuvia maastakäsittelystä. Molempia tuli sen verran paljon, että julkaisen ne kahdessa erässä. Tässä siis niitä "lavastetumpia" kuvia.

11 kommenttia:

 1. Anonyymi9/8/13 22:58

  Kivoja kuvia :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Välitetään terveiset kuvaajalle. :)

   Poista
 3. Vihdoinkin blogi, jota jaksaa lukea! Vaikutat aivan huipputyypiltä ja mahtavalta kouluttajalta, Klaarasta tulee varmasti aivan huippuponi! Niinkuin ratsastaa ja käsitellä. Saan alkaa hoitamaan kahta hevosta, ja oot antanut mulle paljon ideoita, mitä kaikkea niiden kanssa voi tehdä silloin, kun en ratsasta, kiitos siitä! Oon jo aivan innoissani! Oot antanut myös ratsastukseen paljon ideoita. Miten muuten opetit kissoillesi tassunannon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Tällä hetkellä on vähän sukset ristissä Klaaran kanssa, eikä ihan tunnu siltä, että minun kouluttamisellani juurikaan merkitystä olisi... Eiköhän se tästä vielä nousuun lähde. :)

   Hyvä kysymys... Taisin aloittaa ihan niin, että mulla oli nami kämmenellä ja ojensin sen käden kohti istuvaa kissaa. Sitten odotin, että se tekee oikein. Nuo molemmat oppii aika nopeasti uutta, kun niitä on hyvä tovi naksutinkoulutettu ja tietävät, että vähän eri juttuja kokeilemalla jossain vaiheessa löytyy se mitä halusin ja sitten saa palkinnon. :) Nykyään ei tarvitse olla namia kädessä, riittää että kissat haistaa, että nameja on tarjolla. Olen hiljattain jalostanut temppua myös "Yläfemmaan" eli "High Fiveen". Silloin pidän vain kämmentä pystyasennossa ja odotan, että kissa läppää tassulla takaisin. Kun ne osaa Tassun hyvin, tuo "seuraava vaihe" on todella helppo oppia.

   Poista
 4. Aivan... Oon koittanut kissani kanssa niin, että sanon ''päivää'' ja otan tassun käteeni ja sanotaan siinä sitten käsipäivää ja palkitsen, mutta ollaan vasta niin alussa, ettei vielä ainakaan ole oppinut sitä, en tosin tiedä, oppiikokaan, jos niin koulutan. Mutta jos ojennan namia pitelevän käden, niin se yrittää syödä sen. :D Se ei tavallaan voi kokeilla antaa tassua, kun se ei ole ennen sitä temppua tehnyt, eikä sillä ole hajuakaan koko tempusta. Oppisikohan, jos vain aina ottaisin tassun käteeni ja palkitsisin? Ei se ainakaan vastaan hankaa, antaa koskea tassuun, toisin kuin muut kissamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että välttämättä oppii niin, koska silloin se ei tee sitä itse. Silloin se saa vain palkan siitä, että se antoi sun tehdä niin. Sun pitää vain olla kärsivällinen ja odottaa, jos se vaikka yrittäisi ottaa namin sulta tassua käyttämällä. Tassun lisäksi nuo kaksi osaa myös Tempun, jossa pitelen namia niiden pään yläpuolella ja kissan pitää nousta takajaloille. Yleensä tämä on helppo opettaa ja siinä monesti käyttävät myös tassujaan apuna. Ehkä sen jälkeen Tassu olisi helpompi ymmärtää?

   Poista
 5. Aivan, totta. Kokeilen, jos se itse tökkisi sitä tassulla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki kissaa voi vähän avittaa, esim. tökkäsemällä sen tassua vähän, niin saattaa siitä hoksata että ainiin tätäkin vois kokeilla käyttää. Joskus saatan Niiloa tuupata, jos se ei ymmärrä itse lähteä kävelemään, kun pyydän sitä ottamaan askeleen eteen. Mieluummin vain istuisi ja antaisi tassua, kun se on niin helppoa. :)

   Poista
 6. Joo, en oo nyt hetkeen muistanutkaan harjoitella, mutta nyt pitäisi ruveta. Koirani oppi tuolla lailla, että otin aina alussa sen tassun käteen, ja siitä se sitten rupesi sitä itse tarjoamaan, mutta tuo ei varmaan toimi kissalla.

  VastaaPoista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)