9. huhtikuuta 2014

Tuunattuja kuvia

Tässä on nyt ollut suunnilleen kuukausi taukoa edellisestä kuvauskeikasta - omista projekteista siis, koulussa kuvasin viimeksi 7 tuntia sitten studiotehtävää. Suunnitelmia on, muttei ihan lähipäiville, niinpä päätin viihdyttää itseäni harjoittelemalla kuvanmuokkausta vanhemmilla kuvilla. Löysin kovalevyltä kansion nimeltä "Leirikuvia, Hovin Ratsutila, 2012" ja selailtuani otoksia läpi poimin joukosta muutaman sellaisen, joita en silloin muinoin tekemääni leiripostaukseen halunnut syystä tai toisesta laittaa.

Olin taas mustavalkoisella tuulella, joten siinä hengessä nähdään jokunen muotokuvatyyppinen otos. Niiden lisäksi innostuin leikkimään väreillä ja silueteilla parin kuvan kanssa. Näistä tuli yllättävän kivoja minun makuun - kerrothan myös oman mielipiteesi. :)

12 kommenttia:

 1. Tosi mageita kuvia !! :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita ja tunnelmallisia kuvia! Tuli nyt mieleen tuosta maastakäsittelystä että osaatko sanoa mikä olisi hyvä tapa harjoittaa väistämistä ja miten toteuttaa se? Onko peruutukseen mitään vinkkejä antaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Yks syy miksi ollaan Ystävän kanssa enemmän hengailtu kuin "treenattu" maastakäsin, on se että en ole mitenkään osaamisen huipulla siinä(kään) asiassa. :) Ystävä osaa länkkärissä tehtävän sidepassin eli suoraan sivulle väistämisen. Sitä ollaan tehty niin, että rintamasuunta aitaa kohti ihan aidan lähellä, painan kädellä pohkeen paikalle ja toisella kädellä ohjaan narusta päätä, jos heppa alkaa väännellä itseään vinoon johonkin suuntaan. Osaamisen ja senhetkisen kankeuden mukaan yhdestä hyvästä väistöaskeleesta pariin metriin. Sitten palkaksi pysähdys, rapsutus ja ehkä vähän lihaksia verryttävää käppäilyä ennen kuin tullaan takaisin aidalle ja koitetaan uudestaan. Varsinkin jos ette koskaan oo tehnyt, hepalle riittää alkuun että ymmärtää ottaa sen yhden askeleen suoraan sivulle. Helposti lähtevät peruuttamaan, vääntäytymään vinoon jne. mutta sit vaan tuodaan takaisin aidalle ja uusi yritys!

   Sit oon ns. juoksuttanut ympärilläni aivan pientä volttia ja koittanut pyytää takajalkoja astumaan kunnolla mahan alle. Tätä oon tehnyt niin vähän etten taida osata edes selittää miten sen teen. Toinen vuokraaja tämän mulle opetti ja muistaakseni tää harjoitus (sekä kuulemma moni muu hyvä) löytyy täältä: https://www.youtube.com/user/straightnesstraining :)

   Peruuttaessa itse tykkään, että heppa tietää mun kehon liikkeestä, mihin suuntaan myös sen pitää mennä. Kun pysähdyn, se pysähtyy, kun astelen taaksepäin, sekin alkaa peruuttaa. Jos hevonen ei ymmärrä vihjettä, olen ravistanut narusta. Kati Riesenillä oli hyvä tyyli lähteä pienimmästä avusta ja kasvattaa sitä nivel kerrallaan siihen asti, että hevonen peruuttaa. Ensin ravistetaan narua (sivusuunnassa) etusormen voimalla. Jos ei peruuta, sitten ranteesta, kyynärtaipeesta ja lopulta olkapäästä asti. Tekstinä hankalampi selittää, kun ei pysty itse näyttämään, mutta kysy jos et ymmärtänyt. :) Ja lopetetaan ravistaminen, kun peruuttaa. Tällä tavalla uskoisin hevosen pikkuhiljaa herkistyvän pienemmille avuille, jolloin riittää etusormen heilutus tai se pelkkä ihmisen peruuttaminen.

   Toisella vuokraajalla oli myös hyvä peruutusharjoitus, jota oon tehnyt sekä maasta että selästä. Ensin kävellään 10 askelta, peruutetaan 10 askelta. Kävellään 9, peruutetaan 9, ja näin yhteen askeleeseen asti. Sillä saa hepan hyvin kuulolle, että montako askelta nyt. :) Länkkärikisoja varten hyvä treeni, kun niissä ainakin usein ilmoitettu että esim. 4 askelta.

   Poista
 3. Kiitoksia taas neuvoista. Kiva joltain kysyä kun ei oikein kukaan tuttu näitä harrasta, eikä koulutuksiakaan juuri ole täälläpäin. Itse oon ihan keltanokka :D Kaiketi noi mitä nytkin osaan onnistuu lähinnä koska hevosella ja itsellä on niin hyvä luottamus ja suhde. Kirjallisuutta toki löytyisi mutta monesti niitä jotenki hankalampi ymmärtää kuin sitä kun toinen kertoo omin sanoin ja omien kokemusten pohjalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään, kiva jos voin olla avuksi. :) Ja ymmärrän hyvin, oon itse kans laiska lukemaan niin kirjoja kuin netistäkin, ja mitä virallisempaa tekstiä, sitä nihkeemmin jaksan keskittyä.

   Yks hyvä blogi on muuten http://onnellinenponi.blogspot.fi/ Paljon maastakäsittelyä videoin ja kuvin, sekä sen luottamussuhteen rakentamista hevoseen. :)

   Poista
 4. Ihania kuvia! Hoksasin, ettei sulla ole banneria, niin ajattelin, että kiinnostaako minun tekemäni banneri. Aiempia tekeleitäni löytyy täältä:
  http://tavoitteenahuippuratsu.blogspot.fi/p/bannerit-ja-ulkoasut.html
  Voisit tehdä tilauksen tuolta sivulta löytyvien ohjeiden mukaan sähköpostiini. Tosin, jos et halua banneria, ei sinun ole pakko tilata sellaista. Ehdotinpa vaan. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja tarjouksesta! Bannerin hankinta on vähän jäänyt, kun se ei oo niin yksiselitteinen asia kuin useimpien blogeissa. Ystävästä ei voi kuvaa laittaa, niin mistäs sitten? Oma naamakuva? :D Jotain ideaa on millasen haluisin, mutta vaatis ensin vähän lisää valokuvaamista sen toteuttaminen. Niinpä pärjäillään nyt vielä ainakin tovi ilman. :)

   Poista
 5. Hahaa sain vihdoinkin aikaseks liittyä sun lukijaksi :D Hyvä minä! Tuliks hyvii kuvii Vermosta? Mä just valkkailen näitä. Hirveet vastavalo ongelmat monissa, jotkut on ihan oransseja vaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kun liityit! :) Nojoo, ihan kivoja näin pikaselta vilkasulta. Kävin ne nopsaan läpi ja poistelin lähinnä epätarkat ja huonosti rajatut joukosta. Enää 600 kuvaa mistä valita ne viisi parasta, jee... :D Mulla kans oli joitakin kauttaaltaan oransseja näpsyjä (mitkä mun mielestä on osa aika hienojakin!)

   Poista
 6. Tykkään, tykkään, tykkään! :D

  VastaaPoista
 7. Kukas tuo viimeisessä kuvassa oleva heppa on koska muistuttaa hyvin paljon meiän Prinssiä Hovilta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se muuten on Prinzipe. :) Mulla taitaa jossain arkistojen kätköissä olla siitä ihan hulvattomia varsahyppelykuvia. Vois ihan omaksikin iloksi kaivaa niitä esiin kun on aikaa.

   Poista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)