24. elokuuta 2012

Kuvanmuokkausleikkimistä

Koneen puutteessa joudun jättämään postailun jälleen lyhyeen, joten kuvilla mennään. Kuvasin yks päivä tammalaitumella ja innostuin kokeilemaan Picasan erilaisia kuvanmuokkausmahdollisuuksia. Tässä siis niitä, mielipiteitä löytyy varmasti suuntaan ja toiseen, niistä toivon edelleen kommenttia ja varsinkin rakentavaa palautetta, kehitysideoita, enemmän kuin "ihana kuva/muokkaus!". :) Postailen myöhemmin Miinan ja Millikan rapsutuskerhosta (vähemmän muokattuja) kuvia. 

Thelma-vanhus

naapurilaitumen asukki

"sarjakuva"-Millikka (tässä kohtaa se muokkaaminen pysyi vielä jotenkuten lapasessa)

..ja sitten kun ne lapaset lensi mäkeen, oli pakko kokeilla tehä demoni-Milli!

alkuperäinen kuva

jäinen siluettihässäkkä Miinasta (ois pitäny laittaa vielä hohtoa lopuks..)

 ja taas alkuperäinen


Millikka on mun uus suosikki valokuvauksen saralla. Se on niin kaunis, oikea Suomenhevonen. :)

Näitä kuvia lisää myöhemmin! 


6 kommenttia:

 1. Millä oot tehny ton jäisen siluetti kuvan? ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vääntelin ensin varjostusta niin paljon että Miina oli melkein musta. Sit Picasa 3'ssa on sellanen toiminto ku Neon, siihen joku vaaleahko oranssi ja sen jälkeen käänteiset värit. Toimis se varmaan ihan suoraan vaaleensinistä valitsemallakin ilman noita käänteisiä värejä, en tiiä teinkö liian vaikeesti. :) Samaa Neon-toimintoa käytin myös demoni-Millikan kuvassa ja ton naapurilaitsan tamman (?) kuvassa, et aika monipuolinen nappula!

   Poista
 2. Viimeisessä kuvassa on kivat värit, tuovat laiduntunnelmaa. :) En tiedä kuinka paljon olet noita mv-kuvia käsitellyt, mutta kuvia kääntäessä mustavalkoisiksi kannattaa myös miettiä uusiksi kontrasti, joilla kuviin saa vielä enemmän tunnelmaa ja syvyyttä. Muuten saattavat jäädä turhan harmaiksi ja "litteiksi". Itse olen huomannut että parhaimman kontrastin ja muut säädöt löytää reilulla säätöjen yli-ja alivetämisellä, jostain siitä välistä löytyy sitten se silmää parhaiten miellyttävä vaihtoehto. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon kans huomannut saman mut noiden kanssa tuntui että menee sit joku kohta aivan liian mustaksi/valkoseksi, niin jäivät tällä kertaa tasaisen harmaiksi. :) Kiitti kommentista!

   Poista
 3. viimeinen kuva tekee pahaa, koska Miinan loppukin harja on kadonnut tuon jättiläis-raastimen myötä... :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Kattelin sitä eilen harjaa suoraksi sukiessani että missä se harja on?! Ei ollut kummallakaan puolella kaulaa.. :(

   Poista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)