Miina


Kuva © Ann-Marie H. 

t. Merula ox "Miina"
i. Monograf DE e. Myrha SE ei. Hart SE
syntynyt 28.06.2004
arabialainen täysiverinen
tummanpunaruunikko
säkäkorkeus noin 152cm

Vuokrauksesta
Miina oli vuokrahevoseni 1.3.2012-31.10.12. Se oli syy blogin perustamiseen ja toimi myös inspiraationa blogin nimelle. Ratsastin Miinalla keskimäärin 2-3 kertaa viikossa lännenratsastusta, kouluratsastusta, maastossa tai puuhastelin maasta käsin. Vuokrauksen jouduin raskain mielin lopettamaan pakon edessä, kun myin autoni pois eikä Miinan tallille pääse julkisilla. Nykyään näen Miinaa silloin tällöin, kun olen Päivin apuna huoltajana esim. matkaratsastuskilpailuissa.  

Luonne
Miinan luonteessa tiivistyy arabihevosen loputon uteliaisuus, kärsivällisyys ja halu miellyttää ihmistä. Mitä tahansa siltä pyydät, se tekee parhaansa toteuttaakseen toiveesi. Se on seurallinen, tykkää ihmisistä ja varmaan hevosistakin, mutta sortuu välillä monottamaan lajitovereita. Miina sietää myös hyvin koiria ja kissoja, ja on oikein mallikelpoinen kansalainen käsitellä niin harjatessa, taluttaessa ynnä muuta. Silti ei pidä unohtaa, että kyseessä on Arabi ja Tamma, mikä aiheuttaa välillä pieniä sätkyjä mm. aiheista suihkepullo tai oma varjo.

Ratsastettavuus
Ratsastaessa Miinalla on halutessaan aika reipas tahti. Se on todella herkkä, varsinkin istunnalle ja eteen ajaville avuille. Toisina päivinä tätä kaahottajaa saa pidätellä ihan urakalla, toisina taas lönkytellään niin rennosti että. Suustaan se ei ole erityisen herkkä, ja sietää napakampiakin pidätteitä kun tilanne niitä vaatii. Huonon (entisen) satulan ansiosta Miina oli pitkään jumissa ja vasen laukka välillä ihan mahdotonta. Nykyisin se on paljon parempi ja vääriä nousee yhä harvemmin. Laukkaa pystyy jo hyvin työstämään ympyröillä, mutta vauhdin säätely on yhä työn alla. Miina harrastaa mielellään vauhdikkaita "tykin suusta"-laukannostoja. Toisinaan Miinan askeleet on aika lyhyitä ja töksähteleviä, itselle tuotti alussa vaikeuksia osata istua niissä. Parhaimpina päivinä on oikea ilo istua tukevassa lännensatulassa pehmeässä jogissa (=hidas lännenravi). Maastossa Miina on oma ailahteleva itsensä, toisinaan rento ja luotettava, toisinaan puroja karkuun pomppiva jänishousu.


Länkkäriä kotikentällä 10.03.12 (c) Kimmo K.
seurakisat Eriksnäsissä 26.05.12, kuskina Janette (c) minä
näyttelyharjoituskuvaukset 07.06.12 (c) minä
Lännenratsastuskilpailut Heinlahdessa 10.06.12, trail-luokka (seura- tai walk & jog), kuskina Päivi (c) minä
Matkaratsastuskilpailut Jämsänkoskella 17.06.12, 19 km, kuskina Päivi (c) minä
Vetoleikkejä elokuussa 2012 (c) Katja P.
Maastakäsittelyä lokakuussa 2012 (c) Katja P.


Tekstit ja kuvat päivitetty: 20.09.2013


2 kommenttia:

 1. Löysin tänne ihan sattumalta googlen kautta, mutta siis kun tuossa kirjoitit, että Miinalla oli selässä jumeja huonon satulan takia, ja vasenta laukkaa oli lähes mahdotonta ratsastaa, mutta siis kysymys kuuluu, että vaihtoiko Miina helposti ristilaukalle? Mulla on oma arabi, mutta nyt helmikuusta lähtien, kun se meille tuli, tamma vain toiseen suuntaan parin askeleen oikean laukan jälkeen vaihtoi ristilaukaksi..

  Mietein, että jos teillä oli/on samanlainen ongelma, että vaihtoi useasti ristilaukalle, niin onko meilläkin sitten vika selässä? Ollaan kokeiltu muutamia eri satuloita, ja tällä hetkellä tammalla pitäisi olla kaikken paras satula, mitä meillä on.. Toivottavasti ei haittaa että kommentoin tänne :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon tosi huono tunnistamaan ristilaukkaa, mutta joitakin hataria muistikuvia on, että saattoi se Miinakin sitä harrastaa. Nykytilanteesta en tarkkaan tiedä, mutta käsittääkseni tilanne on huomattavasti parempi, kun on hyvin istuva satula käytössä.

   Kommentoi ihmeessä! Sitä ei tarvitse pyydellä anteeksi ja autan mielelläni, jos vain osaan. Tähän hätään tulee mieleen, että ehkä kannattaisi pyytää joku ammattilainen hevosta vilkaisemaan? Hieroja esimerkiksi. Sillä saisi ainakin selvitettyä, onko siellä selässä jotain mikä mättää. Toivottavasti selviää! :)

   Poista

Kommentit ja kehitysideat otetaan aina ilolla vastaan! :)